Події

Начальник ГУНП в Житомирській області розповів подробиці затримання кілера та керівника банди з Дніпропетровщини

31 July 2018, 14:59

Обидва жителі Нікополя, яких затримали в Житомирській області і яким суд напередодні обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою, причетні до злочинного угрупування, яке займалось наркоторгівлею на території усієї України.

Про це під час брифінгу 31 липня повідомив начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

За словами головного поліцейського області, встановити стрільця, який вчинив замах на киянина, правоохоронцям вдалось дуже швидко.

«Першим ми затримали найманого вбивцю, який мав вбити людину. Але цей замах не був доведений до кінця, бо постраждала зовсім інша жінка, в яку влучив цей стрілець. Оперативники карного розшуку Житомирщини швидко, по гарячим слідам, встановили цього стрільця. В одному з готельно-ресторанних комплексів Житомирщини у нього був проведений в номері, який він винаймав, санкціонований обшук. Були знайдені знаряддя замаху на це вбивство, а саме: пістолет з глушником, автомат, вибухівка та засоби приведення вибухівки в дію», - розповів керівник ГУНП.

Що ж до іншого підозрюваного, то на його роль в злочинній групі, за словами Печененка, вказують одразу кілька факторів.

«По-перше, покази цього вбивці, свідків, які з ним були, підтверджують, що цей другий керівник безпосередньо керував діями. По-друге, він давав вказівки, по-третє, вже по доповненій інформації від департаменту карного розшуку, він і на Дніпропетровщині займався небезпечними справами, які пов’язані, в першу чергу, і з наркоторгівлею, і з усуненням конкурентів та всіх, хто мав боргові зобов’язання, пов’язані з цим злочинним угрупуванням. Він асоціюється у нас в ході слідства як безпосередній керівник цієї злочинної групи», - сказав Вячеслав Печененко.


За словами керівника поліції, жінка, яка їхала в автомобілі із киянином – мішенню найманця, також може бути причетна до злочинного угрупування.

«Виїзд цього автомобіля з міста Києва до Житомира був спланований керівником цієї групи. На цей виїзд був направлений найманий вбивця, який мав вбити водія автомобіля. Але вбивця в нього не влучив, а влучив у жінку, яка була поряд. Після цього навіть злочинець, який керував цією групою, розпоряджався, щоб виділили кошти на лікування цієї жінки, тому що вона також причетна до цієї групи», - розповів начальник ГУНП в Житомирській області.

Вячеслав Печененко також повідомив, що поліція «вела» керівника угрупування і ДТП, у яке він потрапив, не є випадковістю.

«Кажуть, що машина потрапила в ДТП випадково і він випадково опинився в руках правоохоронців. Ця інформація трохи неправдива, оскільки машина тікала від патрульних поліцейських, не вписалась в поворот, з’їхала з дороги та перекинулась. А тікали тому, що він був у розшуку, цей наш безпосередній керівник цієї злочинної організації. Після ДТП він навіть мав ще здоров’я вискочити з авто і тікати від правоохоронців, але втратив свідомість, впав і був затриманий. Зараз він знаходиться в лікарняному закладі, де йому надається допомога. Це усе було невипадково, бо ми йшли по його «слідах». Те, що там спочатку писали, що він їхав визволяти чи не визволяти (кілера) – це слідчі будуть визначати куди він там їхав. Але ця ДТП не була випадкова», - запевнив Вячеслав Печененко.

Нагадаємо, 43-річного керівника злочинного угрупування житомирський суд залишив під вартою з правом внесення застави у майже 141 тисячу гривень. Іншому мешканця Нікополя, якого підозрюють у вчиненні замаху на умисне вбивство, спочатку ухвалою суду був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти, але поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. 30 липня Корольовський районний суд залишив його під вартою на два місяці без права внесення застави.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено, що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і, за повідомленням першого заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП банда Печененко вбивство  
Матеріали по темі