Суспільство

​У Житомирській області судитимуть рибалок за перелов: один виловив 16 кг ляща, інший – 25 кг плоскірки

1 August 2018, 17:14

Житомирський рибоохоронний патруль протягом липня щоденно проводив рибоохоронні заходи, відпрацьовуючи усі райони області.

Про це 1 серпня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

Так, за місяць патрульні виявлили 112 порушень правил рибальства, з них 38 грубих.

Як приклад наводять декілька суттєвих порушень, які були скоєні громадянами на території Житомирської області протягом липня.

14 липня на річці Гуйва, в районі села Зарічани Житомирського району, інспектори зафіксували два порушення правил рибальства – перелов риби. У першому випадку громадянин виловив 16 кг ляща (54 екз.), а у другому – 5 кг ляща (17 екз.). Збитки, завдані рибному господарству області, склали 9 180 грн. та 2 890 грн. відповідно. Житомирський рибоохоронний патруль звертає увагу усіх рибалок – вилов риби, більший за 3 кг на добу – це грубе порушення Правил любительського та спортивного рибальства, яке у деяких випадках приносить більшу шкоду природі, ніж браконьєрство. Стосовно горе-рибалок складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після рішення суду їм доведеться сплатити штраф та компенсувати завдані державі збитки.

18 липня близько 23 години оперативною групою затримано двох браконьєрів, які ловили рибу сітками. Інцидент стався на річці Здвиж, поблизу села Водотиї Брусилівського району. Правопорушники були помічені інспекторами завдяки приладу нічного бачення – тепловізора. Для підтвердження особистих даних правопорушників на місце події була викликана поліція. Складено два адміністративних протоколи за грубе порушення правил рибальства. У браконьєрів вилучено та опломбовано 9 сіток загальною довжиною 600 м та рибу у кількості 25 кг (плоскірка, 203 екз.). Збитки, які браконьєри завдали рибному господарству області, склали 6 902 грн. Невдовзі справи будуть направлені до суду, після рішення якого їм доведеться сплатити штраф у розмірі до 680 грн та компенсувати завдані державі збитки.

26 липня патрульні виявили ще одне грубе порушення правил рибальства - громадянин ловив рибу за допомогою 4-х спінінгів (донками) та зловив 7,8 кг риби. Рибалка перевищив добову норму вилову більш ніж у два рази (норма вилову 3 кг на одну особу за добу). В улові було 37 екз. ляща, переважно менших за дозволений розмір. Збитки, завдані рибному господарству області, склали 6 290 грн. Стосовно громадянина складений адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Невдовзі матеріали справи будуть направлені до суду. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 680 грн. з конфіскацією знарядь лову та компенсацією завданих збитків.

Протягом липня інспектори нарахували збитків на 65,5 тис. грн, вилучили 120 заборонених знарядь лову, 182 кг незаконно добутої риби та 3 гумових човна. Рибоохоронці дякують за активну позицію окремих громадян та їх допомогу у виявленні правопорушеньта просять небайдужих повідомляти про виявлені порушення на водоймах та ринках області на телефон «гарячої лінії»: (0412)24-57-81 - стаціонарний, 0674146074 – мобільний.

Як повідомляв Житомир.info, за півроку рибоохоронний патруль у Житомирській області вилучив більше півтонни риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль браконьєр  
Матеріали по темі