Економіка

Стартова аукціонна ціна приміщення стоматполіклініки в центрі Житомира – 4,1 млн грн

1 August 2018, 17:31

Стартова ціна двоповерхового приміщення недіючої стоматологічної поліклініки загальною площею 687,9 кв.м, яка знаходиться у Житомирі на вул.Велика Бердичівська, 33, становить 4 млн 114 тис. 315.07 грн (з ПДВ) - майже 6 тис. грн за 1 кв.м.

Інформаційне повідомлення про умови аукціону оприлюднене в системі ProZorro.Продажі.

Крок аукціону – 41 тис. 143.15 грн, розмір гарантійного внеску – 411 тис. 431.51 грн, розмір реєстраційного внеску – 744.60 грн.

Аукціон планують провести 29 серпня 2018 року.

Також прописані ще два види аукціонів з продажу приміщення стоматполіклініки з ціною, нижчою на 50% - 2 млн 57 тис. 157.53 грн. Аукціони будуть проведені, якщо приміщення не вдасться продати за визначеною ціною. Аукціон із зниженням стартової ціни проведуть через місяць після першого, якщо й він не визначить покупця, то ще через 30 днів проведуть аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій, де визначено, що аукціонних кроків буде 5.

Чому відразу вказані три види аукціонів - Житомир.info пояснили у відділі по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради.

«Дана процедура проведення електронних аукціонів з продажу державного та комунального майна передбачена законом України про приватизацію державного та комунального майна. Ми сподіваємося найти ефективного власника за вказану суму (4,1 млн грн), який покращить стан даної будівлі та буде використовувати її за призначенням, т.к. будівлю ми продаємо з обов’язковим збереженням профілю діяльності об’єкту як медичного закладу та збереженням первісного автентичного вигляду будівлі», - розповіла начальник відділу Олена Кравчук.

Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин на сесії міської ради 26 липня говорив про значну зацікавленість цим об’єктом нерухомості та повідомив, що балансова вартість приміщення стоматполіклініки була близько 400 тис. грн, а після переоцінки вона збільшилася в 10 разів.

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня цього року в Україні офіційно розпочалась мала приватизація і перший зареєстрований об’єкт в системі ProZorro.Продажі – приміщення недіючої стоматполіклініки в центрі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Prozorro нерухомість приміщення приватизація аукціон  
Матеріали по темі