Культура

У «Гнатюк Арт Центрі» в Житомирі відкрилась виставка робіт одразу кількох художників

8 August 2018, 12:19

У житомирській арт-галереї «Гнатюк Арт Центр» одночасно відкрились виставки одразу кількох художників та митців. Кожен охочий може знайти тут роботи собі до смаку. Одна із художниць Дар’я Габрук розповідає: намагалась дати можливість відвідувачам подивитись на місто під іншим кутом.

«Архітектуру показати в новому ракурсі трохи важкувато. А я хотіла, щоб в людей, які будуть споглядати ці картини, щоб їх вразили ці яскраві кольори, щоб якось наше місто зазвучало по-новому, щоб, можливо, ці картини надихнули людей на створення чогось свого. Нехай це буде в роботі, нехай це буде в справі якійсь. Щоб туристи, які прийдуть також подивитись, щоб вони хотіли відвідати наш Житомир. Щоб він зажив у нас якось врешті по-новому», - розповідає Дар’я Габрук.


Поряд із картинами відвідувачі можуть побачити і фотознімки житомирського фотографа В’ячеслава Майбороди.

«Подорожував я по всьому світу, був в різних куточках нашої планети, але все-таки найбільш тепле відчуття у мене від Індії та Непалу. Ці дві країни надзвичайно тягнуть мене. Я вже вісім разів був там і хочу ще, і ще туди повертатись. По-перше, це безкрайня якась планета, це дуже велика країна, там дуже багато національностей і дуже широкий світогляд, багато релігій, багато цікавих філософій, які можна брати на озброєння сучасній людині. Тому що сучасна людина пішла від глибокого світогляду до меркантильних інтересів, і в зв'язку з цим ми багато чого губимо в своєму житті», - переконаний В’ячеслав Майборода.

За кожною роботою стоїть окрема історія та емоції, які автор у неї вкладав. Житомирська художниця Наталія Носок розповідає: одна із її робіт, яка сьогодні представлена на виставці ледь не постраждала. Дівчина виконала свій дипломний малюнок і вже готувалась до екзамену, коли із полотном ледь не сталась біда.

«Роботи, як і будь-який студент, я дороблювала в останні ночі. Перед самою виставкою моя подруга випадково розбила скло в одній із робіт. Ми швидко знайшли йому заміну, але це було дуже хвилююче, бо думала, що вже все, що скло я вже не знайду, тому що розмір був доволі специфічний, замовляли ми його спеціально, але добре, що не постраждала робота. Це все таки папір і графічні роботи, якщо скло руйнується, то можуть постраждати самі по собі. Отака була історія», - каже Наталія Носок.

На виставці представлені роботи не лише житомирських майстрів. Марія Гордєєва приїхала до Житомира із Харкова вже вдруге. Художниця каже: щиро рада, що в Житомирі мистецтвом займаються активні люди.

«Про Житомир я думала, що це маленьке містечко, адже в порівнянні з Харковом він настільки маленький. Галереї в Харкові у нас немає, у нас є Спілка художників, але набагато менше і там працюють люди не такі активні. Усе це якесь таке затухаюче, все вже старе, а тут навпаки – часто змінюються експозиції, стільки різних авторів, представлена вся Україна. Тут завжди є на що подивитися», - розповідає Марія Гордєєва.

Відвідувачі кажуть: завжди охоче приходять до «Гнатюк Арт Центру», щоб насолодитись роботами митців та знайти щось нове для себе.

«Тут дійсно кожна людина знайди собі маленьке кохання, скажімо так. Як чоловіки, так і жінки. Вони закохуються з першого погляду. Отак і людина, яка приходить на якусь виставку. В неї неначе потрапляє блискавка, чи сходить якесь осяяння, чи людина отримує якийсь енергетичний згусток. І вона закохується в якусь картину. Сьогодні, наприклад, для мене відкриттям стала ця картина», - розповідає Людмила Лашкул.

Засновник «Гнатюк Арт Центру» сподівається, що кожен відвідувач галереї знайде собі мистецтво до смаку.

«Скільки людей, стільки й думок. Ми хочемо врахувати це, щоб хтось отримав задоволення від портретів, комусь подобається суперреалізм, інші віддають перевагу імпресіонізму. Ми тому спеціально так і робимо, щоб будь-яка людина, яка прийшла на виставку, знайшла роботу собі до душі, щоб роботи їй сподобалися», - каже засновник «Гнатюк Арт Центр» Олег Гнатюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі