Економіка

За 7 місяців роботодавці Житомирської області слатили 2,7 млрд грн єдиного внеску

9 August 2018, 17:08

За 7 місяців 2018 року роботодавці Житомирської області спрямували до державних соціальних фондів 2,78 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це 9 серпня повідомив сайт головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«Протягом січня-липня поточного року роботодавці Житомирської області спрямували до державних соціальних фондів 2 млрд 780 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні із відповідним періодом минулого року темп росту відрахувань ЄСВ склав 128,5 відсотків і у грошовому виразі перевищив досягнутий показник на 616 мільйонів гривень (вид. ред.)», - інформують податківці.

Зокрема, у липні 2018 року відрахування забезпечено 404 млн грн єдиного внеску (на 84 млн грн більше, ніж рік тому).

«Головне управління ДФС у Житомирській області й надалі контролюватиме дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог», - попереджають в ГУДФС.

Довідка Житомир.info:

Єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) — обов'язковий платіж до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування, що справляється в Україні з метою забезпечення страхових виплат за поточними видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Уведений з 1 січня 2011 року, замінив собою чотири окремі відрахування: до Пенсійного фонду; до фондів страхування на випадок безробіття; із тимчасової втрати працездатності; від нещасних випадків на виробництві. До 2015 року розмір єдиного соцвнеску становив від 36,76 % до 49,7 % від зарплати. З 2016 року запроваджено єдину зменшену ставку - 22 %.

Що змінилося при нарахуванні ЄСВ з 1 січня 2018 року, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єдиний внесок податкова ДФС ЄСВ  
Матеріали по темі