Влада

​Держвиконавці у Житомирі розповіли, чи варто «чорнобильцям» чекати відновлених через суд виплат

13 August 2018, 13:11

«У липні 2018 року Конституційний суд України ухвалив рішення, яким визнав неконституційним скасування чи обмеження пільг чорнобильцям. Чи можуть «чорнобильці» Житомирської області розраховувати на виплати, якщо коштів на задоволення їх прав у держави немає?», - таке питання задали журналісти начальнику управління Державної виконавчої служби ГТУ юстиції в Житомирській області Петру Данилишину та його заступнику Дмитру Фещенку на прес-конференції 10 серпня.

У Житомирській області з 2017 року проводиться реальна виплата коштів по судових рішеннях щодо «чорнобильських» виплат, переданим до казначейства з 2014 року, - розповів заступник управління Державної виконавчої служби ГТУ юстиції в Житомирській області Дмитро Фещенко.

«У нас багато таких рішень. Будемо виходити з того, що органи Державної виконавчої служби виконують судові рішення, де йдеться про стягнення і зобов’язання державного органу зробити певні виплати. До того ж, існує Закон України про гарантії держави щодо виконання судових рішень. У межах ЗУ «Про виконавчі провадження» і «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» як органами Державної виконавчої служби, так і органами казначейства, відповідно будуть вживатися заходи щодо виконання таких рішень. По-друге, щороку Уряд затверджує новий бюджет на відповідний рік і розраховує в тому числі такі виплати. Такий розмір коштів, який передбачається бюджетом, не можна сказати, що їх немає. Вони є, але їх немає для одночасного задоволення всіх вимог стягувачів. Тим не менше, щороку такі виплати зростають. Тобто, Уряд враховує всі ці законодавчі норми і відповідно збільшує такі виплати, і кожного року фактичні виплати, які проводяться казначейством, зростають. На сьогодні вже з минулого року проводиться реальна виплата коштів по судових рішеннях, які ми передали в казначейство з 2014 року і які стосуються «чорнобильських» виплат», - розповів посадовець.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року житомирські чорнобильці зможуть обрати – поїхати оздоровитися чи отримати грошову компенсацію за путівку.

Як повідомляв Житомир.info, на прес-конференції 10 серпня в юстиції розповіли про новий закон України «Чужих дітей не буває», який ще більше посилює відповідальність за несплату аліментів, та про посилення відповідальності за ухиляння від суспільно корисної праці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виплата пільга чорнобилець юстиція  
Матеріали по темі