Влада

​Власника житомирського магазину оштрафували на 7,6 тис. грн за продаж побутової техніки без документів

14 August 2018, 09:15

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснили перевірку точок продажу електричного та електронного обладнання та встановили факт продажу побутової техніки, яка не відповідає технічним регламентам.

Про це 13 серпня повідомила прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«На виконання Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та секторального плану державного ринкового нагляду на 2018 рік, спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено перевірку характеристик продукції за видом: електричне та електронне обладнання. Встановлено факт розповсюдження пральних машин ТМ «Vestfrost» та шафи-витяжки кухонної побутової ТМ «Gunter & Hauer» з порушенням вимог чинного законодавства, а саме: на електрообладнанні не нанесено знак відповідності технічним регламентам. Крім того, продукція не містила супроводжувальної інформації про найменування, контактну поштову адресу виробника та імпортера внаслідок чого, порушено вимоги Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого Постановою КМУ № 1067 та Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого Постановою КМУ № 1077», - інформує сайт Держпродспоживслужби.

У прес-службі держустанови Житомир.info уточнили, що перевірка мала місце в Житомирі.

За порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію в розмірі 7,65 тис. грн.

Нагадаємо, в лютому 2018 житомирянка через управління Держпродспоживслужби домоглася гарантійного ремонту телевізора за 20 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Держпродспоживслужба у Житомирській області на 17 тис. грн оштрафувала підприємця, який торгує телефонами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побутова техніка Держпродспоживслужба перевірка  
Матеріали по темі