Суспільство

За літо на ринках Житомирської області лабораторії забракували 4,5 тонни динь і кавунів

16 August 2018, 11:15

Упродовж 2018 року на споживчий ринок Житомирської області не допустили більше 23 тонн овочів та фруктів.

Про це 16 серпня повідомила прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«З метою недопущення потрапляння в обіг небезпечної продукції з перевищенням максимально допустимих рівнів нітратів, Держпродспоживслужбою щороку з квітня здійснюється посилений контроль за обігом плодоовочевої продукції. Всі агропродовольчі ринки області забезпечені державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи, на яких проводиться контроль продукції на вміст нітратів. Так, впродовж 2018 року на споживчий ринок не допущено більше 23 т. рослинної продукції, в тому числі 4,5 т. баштанних», - повідомляє прес-служба держустанови.

Фахівці відзначають, що цього року спостерігається досить стабільна ситуація у відношенні ранніх кавунів, оскільки кількість перевищень нітратів значно менша, ніж в минулому році.

«Для прикладу, за минулий тиждень на території області не встановлено жодного позитивного результату щодо перевищення нітратів в кавунах, а тільки в дині в партії 280 кг, яка була вилучена з обігу та денатурована», - повідомляє сайт управління Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Житомир.info подивився, як на Житньому ринку в Житомирі перевіряють овочі на вміст нітратів.

Лайфхак від продавців Житнього ринку, як обрати з-поміж баштанних стиглі, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кавун диня Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі