Влада

Один квадратний метр гімназії №3 коштує 25 тис. грн, – мер Житомира

21 August 2018, 15:30

Будівництво та облаштування нового корпусу житомирської гімназії №3, що на вул. Грушевського, коштує 97 млн грн, вартість 1 кв. м новобудови – 25 тис. грн.

Про це 21 серпня під час брифінгу розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Сума зараз прораховується, але приблизно коштуватиме 97 млн грн. Щоб зрозуміти, багато це чи мало, треба фактично переводити на метр квадратний. Площа корпусу третьої гімназії (4 поверхи) – 3 тис 900 метрів. Якщо розділити цю суму на метри, то вийде приблизно 25 тис. грн за метр квадратний нового будівництва. Але в цю суму входить повністю все обладнання, всі парти, всі мультимедійні комплекси, лінгафонні кабінети, обладнання для харчоблока й інше обладнання, яке повинно бути в школі. В цю суму входить заміна комунікацій теплокомуненерго на цій земельній ділянці. В цю суму входить облаштування усієї території третьої школи, якого не було, - від огорожі до трьох спортивних майданчиків, які побудовані вже зараз на території третьої школи. Якщо порахувати витрати тільки на приміщення – це менше 20 тис. грн. Я не думаю, що можна зараз побудувати такий об’єкт за меншу суму. 1-го вересня запрошуємо усіх на відкриття, і ви побачите, що це об’єкт, на який варто було витрачати ці кошти», - зазначив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info проводили розслідування та з’ясували, що реконструкцію гімназії №3 проводять без тендеру. За 2016-2017 роки на ремонтні роботи виділили близько 69 мільйонів гривень, більша частина – державні кошти, з бюджету регіонального розвитку. Всі гроші за двома договорами підряду отримала одна компанія – ТОВ «Зодчество ЛТД».

У червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського (колишня Котовського), будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. При цьому житомирська влада заповзялася до 1 вересня відновити навчання в дві зміни у закладі. Разом із тим заступник міського голови Матвій Хренов серед дострокових планів, пов’язаних із гімназією, визначив розробку проекту та будівництво її нового корпусу.

У Житомирі сучасне приміщення школи будується вперше за 25 років. Загальна вартість реконструкції будівлі у 2016 році становила понад 35 млн 102 тис. грн. Дизайн-проект інтер’єру гімназії №3 тут. У березні 2018 мер Житомира проінспектував будівництво нового корпусу гімназії №3 і зазначав, що готовність будівлі складає майже 70%. 6 квітня 2017 року в Житомирі презентували проект будівництва корпусу і розповіли про основні переваги, які матиме будівля.

Як повідомляв Житомир.info, для прийняття в експлуатацію нового корпусу гімназії №3 на вул. Грушевського треба вирішити проблему з фінансуванням, однак відкриття його заплановане на 1 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №3 сесія міськрада 
Матеріали по темі