Місто

На військовому цвинтарі в Житомирі поіменно згадали героїв АТО та вшанували їх пострілами вгору

23 August 2018, 12:20

Кілька десятків людей у День Державного прапора 23 серпня вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО покладанням квітів на Смолянському військовому кладовищі в Житомирі.

Під час мітингу житомиряни поіменно згадали тих, хто загинув під час військових дій на сході України. Після хвилини мовчання та молебню житомиряни поклали квіти на могили військовослужбовців.



Т.в.о. заступника командувача ДШВ ЗСУ Олександр Пухальский розповів, що державна символіка - державний прапор та гімн - мають особливе значення для війська у ході неоголошеної війни.

«Збройні сили завжди славились тим, що військовослужбовці з певними почестями ставляться до державних символів. З одного боку, це зумовлено конституцією України і законами. Але ця війна довела, що, окрім того, гімн України і прапор мають певний вплив навіть на ворога. Ви, певно, чули історії про те, що військові щодня вмикають гімн України. Я бачив, як в Донецькому аеропорту піднімали під обстрілом прапор України. Коли я особисто був у Авдіївській промзоні, то ми в це свято підіймали прапор над Авдіївською промзоною. Зараз це дуже важливо. Десантно-штурмові війська як передовий загін Збройних сил, носять марунові берети. Це вже наш теперішній колір. Але при всьому цьому ми не забуваємо наших загиблих товаришів. Буквально місяць тому, 2 серпня, ми вшановували напам’ять загиблих тут, на цьому кладовищі. І тоді ми говорили: головне - це єднання. Немає різниці, якого кольору ти носиш берет, а прапор в тебе синьо-зелений чи маруновий. Найголовніше, щоб всі розуміли, що ми єдина нація, єдина країна, і ми єдині Збройні сили, і ми єдині стаємо на захист нашої держави», - розповів т.в.о. заступника командувача ДШВ ЗСУ Олександр Пухальский.

Нагадаємо, на майдані Корольова у Житомирі близько 9.00 год. розпочалося урочисте підняття Державного прапора України. Фоторепортаж з урочистостей тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День прапора кладовище АТО герой  
Матеріали по темі