Влада

Проект реконструкції набережної у Житомирі став одним з 70 переможців Програми підтримки секторальної політики

23 August 2018, 12:57

В Україні буде реалізовано 70 регіональних стартапів у рамках секторальної підтримки ЄС, серед них – проект розбудови спортивно-культурного простору на набережній річки Тетерів у Житомирі.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідного урядового розпорядження про затвердження проектів, - інформує «Урядовий портал».

За словами Зубка, у 2018 році розпочнеться реалізація 70 регіональних проектів за кошти Європейського Союзу в рамках Програми підтримки секторальної політики України. Це перші 70 регіональних стартапів, які перемогли в конкурсному відборі за 5 напрямками: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що конкурсною комісією, сформованою за участі представників різних міністерств, народних депутатів та громадськості, всього було допущено до розгляду 507 проектів майже зі всіх регіонів України.

Серед 70 проектів-переможців найбільше проектів по Львівській області – 12 проектів; Хмельницькій – 10; по 1 проекту у Миколаївській, Донецькій, Рівненській, Вінницькій, Житомирській (виділено редакцією), Черкаській, Луганській областях, МОН – 9 проектів, по 1 проекту у Мінагрополітики і Мінрегіону. Загальна сума фінансування – понад 600 млн грн.

За напрямками перемогли:

  • інноваційна економіка та інвестиції – 17 проектів;
  • сільський розвиток – 11 проектів;
  • розвиток людського потенціалу – 18 проектів;
  • розвиток туризму – 16 проектів;
  • загальноукраїнська солідарність – 8 проектів.
  • «Найбільш креативні і інноваційні стартапи – створення інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB» (Миколаївська обл.); створення Карпатської мережі регіонального розвитку (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька обл.); будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі на Луганщині; розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» (Львівська обл.); розбудова спортивно-культурного простору на набережній р. Тетерів у місті Житомир (виділено редакцією)», - повідомив Геннадій Зубко.

    Скріншот з додатку до розпорядження КМУ від 22.08.2018

    «Урядовий портал» зазначає, що у 2016 році було підписано Угоду №1 між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Євросоюзу, до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України (ENPI/2013/024-517) – від 27 листопада 2014 року. В рамках цієї Додаткової угоди передбачається фінансова підтримка соціальної, економічної та територіальної згуртованості України і підвищення добробуту громадян по всій країні і цілей, які визначені в Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

    Нагадаємо, Житомир став учасником пілотного проекту ЄС щодо сприяння розвитку відкритих даних та отримає 12,5 млн грн грантових коштів на реконструкцію набережної в парку ім. Гагаріна та гідропарку.

    Як повідомляв Житомир.info, в ефірі програми «Діалоги» 7 квітня 2017 року заступник мера Матвій Хренов розповідав, що група спеціалістів та архітекторів розробляє та детально пропрацьовує концепцію нового пішохідного маршруту вздовж берега річки Тетерів. В інтерв’ю в січні цього року мер Сергій Сухомлин казав, що проект по набережній в парку вже готовий, на нього місто планує отримати фінансування від Європейського Союзу за рахунок грантових грошей за програмою секторальної підтримки України.

    Житомир.info

    Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
    Теги: ЄС набережна грант Зубко КМУ бюджет  
    Матеріали по темі