Суспільство

​На параді в Києві військовому житомирської бригади дали «Героя України», а 30-й бригаді присвоїли почесне найменування

24 August 2018, 11:56

24 серпня у Києві, на параді військ з нагоди 27-ї річниці Незалежності України та відродження української державності, військовослужбовець житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Володимир Соснін отримав високе звання «Герой України» та орден «Золота зірка», а 30-й новоград-волинська окрема механізована бригада - почесне найменування імені полководця Князя Костянтина Острозького.

Урочистості на Хрещатику транслював наживо 5 канал.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, звання «Герой України» з врученням ордену «Золота зірка» присвоїли лейтенанту Сосніну Володимиру Миколайовичу - заступнику командира десантно-штурмової роти, інструктору з повітрянодесантної підготовки 13 окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

«За час проходження служби старший сержант Соснін зарекомендував себе дисциплінованим, сумлінним, грамотним військовослужбовцем , який виявив високі морально-етичні, професійні та ділові якості», - зачитав диктор.

За даними прес-служби 95 ОДШБ, у червні 2014 року поблизу села Селезньовка в ході бою 27 військовослужбовців отримали поранення різних ступенів тяжкості та, знаходячись під шквальним вогнем, не могли самостійно залишити місце бою. Офіцер Соснін, ризикуючи власним життям, особисто провів евакуацію особового складу з поля бою та надання медичної допомоги.

«27 липня 2014 року під час виконання завдань АТО підрозділ під керівництвом старшого сержанта Володимира Сосніна здійснював переміщення для заняття відповідної висоти поблизу населеного пункту Торез Донецької області, який потрапив під мінометний обстріл з боку бойовиків. Офіцер отримав поранення, однак продовжив керувати підрозділом. 29 липня 2014 року штурмовою групою на чолі з військовослужбовцем результативно та в найкоротші строки було взято під контроль та подальше утримання стратегічно важливу точку, курган Савур-Могилу», - поінформувала прес-служба.

Під час церемонії вручення бойових прапорів та присвоєння імен видатних полководців військовим частинам, що беруть участь у бойових діях на сході України, 30-й окремій механізованій бригаді (м. Новоград-Волинський Житомирської області) присвоєно почесне найменування імені Князя Костянтина Острозького – видатного полководця, переможця московського війська під Оршею.

Перша батальйонна тактична група бригади брала участь в унікальній військовій операції «Рейд». У бойовому літописі бригади – бої за Савур-Могилу, Степанівку, Рубіжне, Лутугине та в районі Світлодарскої дуги. Бойовий прапор зі стрічкою почесного найменування отримав командир бригади, полковник Іван Гараз.

Бойові прапори командирам військових частин вручали Президент України, Верховний головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко, Міністр оборони, Генерал армії України Степан Полторак та начальник Генштабу, Головнокомандувач ЗСУ, Генерал армії України Віктор Муженко.

Нагадаємо, у День незалежності в Житомирі затанцюють гопак та встановлять рекорд з тяги автівок. Програму святкування можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, у День Державного прапора, 23 серпня, на військовому цвинтарі в Житомирі поіменно згадали героїв АТО та вшанували їх пострілами вгору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парад День незалежності 95 бригада  
Матеріали по темі