Фоторепортаж

​Триметрову ляльку-мотанку в Житомирі одягли в нове вбрання. Фоторепортаж

24 August 2018, 14:10

До 27-ї річниці Дня незалежності житомирську мотанку біля Дому української культури перевдягнули у новий святковий одяг.

Презентація оновленої ляльки-мотанки відбулася 24 серпня.

Ляльку висотою 3,5 метри, яка занесена в Книгу рекордів України, одягли у вишиту сорочку, плахту, фартух, а білий очіпок змінили на смугастий. Вбрання мотанки, пошите майстринею Оксаною Дедюль, стало темнішим, на ньому з’явилося більше смуг.

Після презентації двір Дому української культури на Великій Бердичівській перетворився на «Гостинну світлицю», де пригощають українськими смаколиками, навчають вишивці, мереживоплетінню, виготовленню оберегів, проводять народні ігри.

З 14 години відкриється унікальна колекція поліських рушників, зібраних жителькою села Велика Фосня Овруцького району Житомирської області Валентиною Галкіною. Всього їх у майстрині 261. Авторка колекції розповість про людей, які їх вишивали. Поруч із рушниками - сорочки, спідниці та фартухи.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня 2016 року в Житомирі урочисто відкрили «Дім української культури», на облаштування якого витратили 1,1 млн грн з міського бюджету.

24 серпня у Житомирі святкують День незалежності України.


Лялька-мотанка в оновленому вбранні

Вона ж до перевдягання

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мотанка лялька-мотанка День незалежності  
Матеріали по темі