Суспільство

ОДА уклала договори з вісьмома перевізниками на обслуговування приміських маршрутів, від яких відмовилось бердичівське АТП

27 August 2018, 16:28

З 25 серпня, після відмови ТОВ «Бердичівське АТП-11837» обслуговувати ряд приміських маршрутів, перевезення пасажирів у Бердичівському районі забезпечується у повному обсязі. Із іншими перевізниками укладені тимчасові договори.

Про це 27 серпня повідомили в управлінні дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації, - інформує прес-служба ОДА.

Наразі тимчасові договори уклали із 8 перевізниками на термін 3 місяці. Також розглядається можливість залучення ще 2 перевізників.

Після закінчення тимчасового договору Житомирська ОДА оголосить конкурс на визначення перевізника за даними маршрутами.

За деякими маршрутами ТОВ «Бердичівське АТП-11837» забезпечуватиме проїзд до 2 вересня, після чого маршрути також передадуть тимчасовим перевізникам.

Нагадаємо, що управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА звертається до жителів району із розумінням поставитися до можливих затримок рейсів, оскільки перевізникам необхідно узгодити графіки перевезень.

Нагадаємо, 23 серпня прес-служба Житомирської облдержадміністрації повідомляла, що з 25 серпня 14 приміських автобусних маршрутів у Бердичівському районі, від яких відмовився перевізник ТОВ «Бердичівське АТП-11837», попередньо обслуговуватимуть 10 перевізників.

Раніше ОДА грозила Бердичівському АТП-11837 з 25 серпня розірвати договори за всіма напрямками, де ОДА виступає замовником, якщо він припинить їздити за «невигідними» маршрутами.

Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «Бердичівське АТП-11837» розвішало оглошення про припинення рейсів за приміськими та окремими міжміськими сполученнями через їх збитковість. У листі до державних органів він повідомив такий крок «вкрай складною фінансово-економічною ситуацією, яка склалася на підприємстві внаслідок систематичної (починаючи з 2015 року) несплати у повному обсязі коштів на відшкодування втрат за перевезення пільгової категорії пасажирів, підвищення мінімальної заробітної плати, зростання цін на ПММ, запчастини до автотранспорту, електроенергії та газу», через що ТОВ має заборгованість у сумі 1 млн 128 тис. грн та по кредитах банків в сумі 834 тис. 665 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник Бердичів  
Матеріали по темі