Місто

У скільки цього року обійдеться житомирським батькам зібрати дитину до школи

27 August 2018, 16:56

Хоч і понеділок, але на житомирських шкільних базарах не проштовхнутись. І це не дивно, адже до початку нового навчального року лишилося менше тижня.

Місцеві продавці зізнаються: цьогорічні ціни на шкільні товари не надто відрізняються від минулорічних. За зошити на 12 аркушів правлять від 1 грн 80 коп., щоденники коштують від 32 грн, середня ціна кулькової ручки - від 3 грн 50 коп., а от фарба для малювання - 19 грн та вище.


«В порівнянні з минулим роком, скажу однозначно, що ціни не підвищились. Ціни на зошити залежать від зовнішнього вигляду. Якщо це звичайний зошит без малюнку, він коштує 2 грн, якщо ж з малюночком на 12 листків - 2,85 грн, ліцензійні зошити з мультяшними героями - 3,45 грн», - розповідає Яна Парахнюк.

За словами пані Яни, якщо чітко йти по списку й купувати лише найнеобхідніше, то учня до школи можна зібрати менш як за тисячу. Це не враховуючи покупку рюкзака, ціна на який цього року складає 300 – 600 грн та вище.

«Економ-варіант, найдешевше - це 800 грн, якщо дітки обирають ліцензійні товари з героями: папки, ножиці, фломастери - це близько 1000 - 1200 грн. Рюкзаки також, є 1200 грн, є 600 грн, усе залежить від виробника», - додає Яна Парахнюк.

Свою доньку та сина до школи збирає і пан Руслан. Чоловік розповідає: на покупку двох рюкзаків планує викласти зо дві тисячі гривень.

«Вибираємо, щоб якість була, і найголовніше, щоб дітям подобалось, адже їм це носити. Поки зупинились на цьому варіанті, але будемо дивитися далі, іще дівчинці потрібно обрати. Розраховували по 1000 грн на кожного на рюкзак», - говорить Руслан.

А от матуся другокласниці Оксана ділиться: цього року новий рюкзак донці купувати не буде, лише канцелярію й те, що по списку. Що ж до суми витрат зізнається: не прораховувала.

«Купуємо усе, що потрібно, а скільки коштує, то вже стільки коштує», - каже Оксана.

Зрештою, купувати шкільні товари у магазині чи на базарі, заощаджувати на чомусь чи ні, справа кожного. Проте чи не в кожному місці продажу шкільних товарів підприємці заохочують покупців акціями, спеціальними знижками та пропозиціями.

Скільки коштувало зібрати школяра у 2017, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школяр рюкзак школа  
Матеріали по темі