Суспільство

Очевидці розповіли рибоохороні Житомирської області про чоловіка, який ловив раків методом підсвічування

28 August 2018, 09:54

У святкові дні з 24 по 26 серпня Житомирський рибоохоронний патруль продовжував працювати над забезпеченням порядку дотримання правил любительського та спортивного рибальства на водоймах області.

За повідомленням прес-служби Житомирського рибоохоронного патруля, уночі двоє громадян ловили рибу та раки волоком – забороненим знаряддям лову. Їм вдалося зловити 8 кілограмів риби та раків, зокрема, більше 400 раків. Завдані рибному господарству збитки склали 10,5 тис. грн. Стосовно порушників складено два адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«В цей же час іншою оперативною групою, під час реагування на дзвінок «гарячої лінії», був зафіксований факт грубого порушення правил рибальства. Незважаючи на заборону вилову раків, громадянин зловив за допомогою підсвічування 54 екземпляри. Протокол та матеріали, складені стосовно цього правопорушника, незабаром будуть направлені до суду», - інформує рибоохорона.

За повідомленням, державні інспектори залучають громадських інспекторів і разом з ними патрулюють водойми області. 24 серпня, коли вся країна святкувала День Незалежності, рейдовою групою у складі державних та громадських інспекторів на р. Роставиця поблизу села Голубятин Попільнянського району Житомирської області було виявлено порушника, який ловив рибу за допомогою аж 6-ти сіток. Стосовно нього був складений адміністративний протокол, сітки вилученіта опломбовані. На правопорушника чекає штраф до 680 грн, компенсація державі завданих збитків та конфіскація заборонених знарядь лову.

Загалом за вихідні дні Житомирським рибоохоронним патрулем було виявлено 10 правопорушень, з яких 8 – грубих, вилучено та опломбовано 21 знаряддя лову та нараховано збитків на суму 21,148 грн 50 коп, - резюмує прес-служба рибоохоронного патруля.

Інформацію щодо виявлених порушень Правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову просять повідомляти на телефон «гарячої лінії» рибоохоронного патруля: стаціонарний - (0412)24-57-81, мобільний - 0674146074.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль браконьєр  
Матеріали по темі