Влада

​Поки лише одна ОТГ з передмістя готова платити Житомиру за навчання дітей, - міський голова

28 August 2018, 16:59

Поки в Житомирі немає дітей з приміської зони, які виховуються та навчаються в місті та за яких сільські ради платять кошти.

Про це на брифінгу 28 серпня розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми провели перемовини з усіма сільськими радами та ОТГ, які навколо Житомира, і поки тільки одна ОТГ сказала, що готова обговорювати це і фінансувати навчання 300 своїх дітей. Це Станишівська ОТГ. Поки ніяких перерахувань немає, це певна процедура, має відбутися сесія Станишівської ОТГ і міськради. Поки що ми з їх фінансистами провели розрахунки, обмінялися інформацією, і вони висловили готовність внести це питання на розгляд своїх депутатів», - розповів мер.

Він також нагадав, що в середньому один вихованець дитсадка обходиться міському бюджету у 20 тис. грн, школяр – у 14 тисяч на рік. Загалом мова йде про 5-6 млн грн.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Житомирська райрада відреагувала на пропозицію платити обласному центру за навчання дітей проектом рішення сесії.

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року. На сесії Житомирської міської ради18 грудня 2017 року депутати проголосували за звернення щодо відшкодування цих витрат з бюджетів місцевих громад з розрахунку 17,1 тис. грн на одного школяра та 28,7 тис. грн на вихованця дитсадка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок школа Сухомлин  
Матеріали по темі