Суспільство

​Житомирська поліція та мобільний оператор «Київстар» розпочали спільний проект «Пошук дітей»

31 August 2018, 14:18

Із п’ятниці, 31 серпня, в Житомирі розпочав роботу спільний проект Національної поліції та оператора мобільного зв’язку «Київстар» - «Пошук дітей».

Вперше він був запущений в Києві рік тому. Згодом правоохоронці та мобільний оператор почали впроваджувати його у різних регіонах України.


«Починаючи із сьогоднішнього дня в Житомирі розпочинаються практичні заходи спільно із компанією «Київстар», яка надає свої послуги для покращення і пришвидшення реагування у разі зникнення дітей, які пішли з дому. Завдяки тому, що компанія «Київстар» пішла нам назустріч, вона надає нам можливість оперативно, в короткі терміни знайти зниклих дітей. На жаль, статистика у нас не покращується, а тільки погіршується. Якщо ми порівняємо 2017 та 2018 роки, то за цей термін у нас приблизно на 60% збільшилась кількість безвісти зниклих дітей. Слава Богу, завдяки нашій спільній співпраці і з громадою, і з небайдужими громадянами, ми їх усіх знайшли та повернули батькам. Але ця статистика існує, і проблема не зникає. Завдяки цьому спільному проекту ми сподіваємось на ще кращу роботу в цьому напрямку», - говорить начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.

За словами представниці компанії «Київстар» Анастасії Ковтун, напрацьований досвід свідчить про те, що такий сервіс від мобільного оператора дозволяє не гаяти час і залучати якомога більше небайдужих людей до розшуку зниклої дитини.

«За майже рік існування послуги ми вже провели більше 60 SMS-розсилок, які направлені саме на пошук дітей. І, дякувати Богу, всіх дітей Нацполіція знайшла. Що стосується технічної реалізації проекту, то тут все досить просто. Коли зникає дитина, батьки звертаються до Нацполіції і пишуть заяву. Відповідно правоохоронці спочатку шукають дітей, якщо знайти не вдається, то відповідно формується запит до компанії. Ми в свою чергу цей запит обробляємо і в максимально короткі строки розсилаємо повідомленням абонентам, які користувались послугами зв’язку в місці зникнення дитини. Радіус, де такі абоненти отримають повідомлення, - від 1 до 3 кілометрів. Якщо хтось із абонентів бачив дитину або може надати інформацію, повинен зателефонувати за номером 102. Саме таким чином послуга працює, і «Київстар» сподівається, що діточок будемо знаходити разом ще швидше», - каже менеджер зі зв’язків із громадськістю ПрАТ «Київстар» Анастасія Ковтун.

У повідомленні, окрім стислих відомостей про дитину, також буде міститись посилання на сторінку «Розшук дітей. ГУНП в Житомирській області» у Facebook з більш детальною інформацією.

Як повідомляв Житомир.info, у райцентрі Житомирської області 8-річний хлопець образився на матір і втік з дому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Київстар розшук  
Матеріали по темі