Здоров'я

Житомирські лікарі наголошують на зручності сервісу «Поліклініка без черг» та пояснюють, як відміняти електронний запис

31 August 2018, 14:28

У Житомирі менш ніж за місяць після підключення «Центру первинної медико-санітарної допомоги» до електронної системи лікарі провели близько 30 тисяч прийомів. Разом із тим, сервісом «Поліклініка без черг» вже скористалося понад 220 тисяч жителів міста та області. Такий електронний сервіс зручний і для пацієнтів, і для лікарів – переконує сімейний лікар Ірина Турчин.

«Є контактна інформація кожного пацієнта, ми можемо подивитися адресу, номер телефону. Тобто, якщо потрібно сконтактувати щодо результатів аналізів, або запросити на щеплення чи інші причини, ми можемо отримати всі дані. Також тут є дані коли пацієнт звертався до лікаря, до якого лікаря, не лише до сімейного, а і до вузьких спеціалістів. Усе записано, є всі дані. Не потрібно сидіти годинами у живій черзі під кабінетом у лікаря, або приходити за годину до прийому, щоб встигнути на початок прийому. Просто записуєшся на зручний для себе час. Особливо, коли візит не терміновий, а плановий», - розповідає сімейний лікар Ірина Турчин.


Якщо ж пацієнт потребує невідкладної допомоги, лікарі його приймають поза чергою або ж у резервний час.

«На кожну людину виділяється 15 хвилин на прийом. Ось є один резерв, наприкінці прийому другий резерв. Можна ставити і більше, в залежності від навантаженості, від спеціальності лікаря і від сезону, тобто, коли вища епідзахворюваність.Якщо людина гостро захворіла, температура, гіпертонічний криз, розлад шлунку, то ми приймаємо, навіть якщо запису немає у цей день», - каже сімейний лікар.

Дізнатись графік роботи свого лікаря, записатися на прийом чи відмінити його пацієнт може або на сайті «Поліклініка без черг», або зателефонувавши до реєстратури своєї поліклініки чи амбулаторії.

«Ви заходите Поліклініка без черг і там є дві функції: записатися та відмінити. По телефону так само, якщо ви знаєте, що плани помінялися, не виходить прийти до лікаря, відмініть прийом. Тому, що можливо у цей день хтось хоче потрапитиі дійсно отримати консультацію», - додає Ірина Турчин.

Такі правила прийому стосуються не лише сімейних лікарів, терапевтів, а й педіатрів. Втім, останні діляться: попри електронний сервіс черги під їхніми кабінетами все ж утворюються і на це впливає кілька факторів.

«Багато батьків, які ще не знають, що є запис по талону, або є такі, які спробували і щось не вийшло, не знали що робити далі. То тоді, коли вони приходять ми розповідаємо і вже наступного разу вони записуються без проблем. Потрібно, щоб всі перелаштувались, а для цього має пройти мінімум півроку», - говорить лікар педіатр Тетяна Вакольчук.

Проте, ті хто вже скористалися електронним сервісом діляться: незважаючи на те, що у черзі інколи й доводиться постояти кілька хвилин, однак це займає набагато менше часу,аніж до впровадження електронного запису до лікаря.

«Людина собі розраховує час, приходить, плюс-мінус якихось 10 - 20 хв - це не черга. Тому, що коли не було електронного запису було дуже погано, стоїш подві години, ледь потрапляєш і лікарі бувають геть ніякі і заради довідки вистояти дві години, вибачте. Сьогодні все нормально», - ділиться Наталія.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2017 року в поліклініці на Вітрука встановили та почали тестувати термінал, за допомогою якого житомиряни зможуть зареєструватися на прийом до лікаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікар медреформа поліклініка амбулаторія  
Матеріали по темі