Суспільство

1 вересня в Україні вимкнули аналогове телебачення попри ухвалу суду

2 September 2018, 10:35

1 вересня Концерн РРТ вимкнув аналогове телебачення.

Про це повідомляє «Детектор медіа», посилаючись на підтвердження генерального директора Концерну РРТ Петра Семерея.

«Так, аналогове мовлення вимкнули», – сказав він. На запитання щодо ухвали суду в Рівненській області про заборону вимкнення аналогового телебачення пан Семерей відповів: «Порушив закон, виконав вказівку керівництва». При цьому не поточнив, про чию саме вказівку йдеться.», - пише «Детектор медіа».

Раніше видання повідомляло, що 30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

«Ухвалу винесено на забезпечення позову, який подала громадянка України Мізюрко Надія Юхимівна проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення. Третіми особами у справі виступають Управління захисту споживачів у Рівненській області, телеканал «1+1» (ТОВ «Телерадіокомпанія “Студія 1+1”») і Кабінет Міністрів України. У самому позові позивачка просить суд визнати за нею право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення та зобов’язати Нацраду і Концерн РРТ забезпечити їй доступ до отримання інформації через аналогове ТБ», - йдеться у новині.

Натомість 31 серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на своєму сайці повідомила, що 31 серпня Україна вимикає аналогову технологію передачі телесигналу.

«Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України стосовно термінів використання аналогової технології телевізійного мовлення. Відтак 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни. Місяць тому, 31 липня, відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві й Кіровоградській області… Регуляторний орган звернувся до дистриб’юторів найбільших торгових марок, які постачають на український ринок перетворювачі цифрового сигналу, аби вони максимально забезпечили торгові мережі необхідним обладнанням. Дрібні постачальники цифрового обладнання в усіх регіонах країни також поінформовані про ситуацію на вітчизняному ринку. Таким чином, роздрібні мережі максимально забезпечують наявність тюнерів і телевізорів різних цінових категорій – від найдорожчих до найдешевших, аби задовольнити попит населення на необхідне оснащення для прийому цифрового телевізійного сигналу. Перехід на цифрову технологію передачі сигналу Україна здійснює відповідно до зобов’язань, передбачених Регіональною угодою «Женева-2006», - інформує Нацрада.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2018 року Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення схвалила проект Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення, розроблений на виконання розпорядження Кабінету міністрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телебачення Нацрада НСТУ  
Матеріали по темі