Місто

Боларди біля в’їзду на пішохідну вулицю в Житомирі виявилися нічийними

4 September 2018, 16:54

Виявилося, що боларди, які у листопаді 2017 року запрацювали на пішохідній вулиці Михайлівської у Житомирі, не перебувають на балансі жодного з комунальних підприємств та управлінь міськради.

Про це Житомир.info дізнався 4 вересня, намагаючись з’ясувати розмір збитків, спричинених ДТП на Михайлівській (коли вантажний мікроавтобус пошкодив один з болардів).

Директор КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради Сергій Янушевич у коментарі Житомир.info зазначив, що об’єкт не передався на баланс очолюваного ним підприємства.

«Управління капітального будівництва відповідає за боларди, адже вони на його балансі. Ми взагалі Михайлівську на баланс не приймали. І у нас немає спеціалістів, які обслуговують такі об’єкти», - поінформував Сергій Янушевич.

Начальник управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслав Глазунов розповів Житомир.info, що боларди не перебувають на балансі жодного з підприємств.

«Управління капітального будівництва є замовниками виконання робіт. Поки об’єкт у підрядної організації, яка ремонтувала Михайлівську, і на виконком ми будемо виносити питання про передачу його на баланс УАШ. Акт виконаних робіт підписаний, але об’єкт ще не переданий в експлуатацію УАШ», - зазначив В’ячеслав Глазунов.

Тим часом патрульна поліція Житомирської області знайшла водія, який, керуючи мікроавтобусом, пошкодив болард.

«Встановили власника мікроавтобуса, який збив болард на Михайлівській. Водій прибув до патрульної поліції для оформлення адмінматеріалів. Наші інспектори виїжджали на місце, переглядали камери, переглядали ушкодження на машині та боларді. З’ясувалося, що тоді, коли водій вантажівкою під’їхав, боларди були опущені, він заїхав і, видно, в цей момент, коли він проїжджав над ними, хтось, невстановлена поки що особа, натиснув на кнопку, щоб вони піднялися. І, виходить, один з болардів завдав механічних ушкоджень транспортному засобу, який проїжджав, і сам зламався. Зараз наші працівники намагаються встановити, кому належать ці боларди (на балансі якого підприємства вони перебувають) і хто натиснув на кнопку», - поінформував речник патрульної поліції Ігор Іванюк.

Він також зазначив, що, очевидно, у водія вантажівки пульта-ключа не було.

Нагадаємо, у Житомирі 31 серпня вантажний мікроавтобус збив болард біля пішохідної вулиці Михайлівської.

Боларди при в’їзді з вулиці Лятошинського на пішохідну Михайлівську запрацювати в листопаді 2017 року. Мешканці Михайлівської, яким потрібно виїжджати і заїжджати, а також фірми і компанії, заклади яких розміщені на цій вулиці, мають пульти-ключі від болардів.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року з’ясувалося, що кована скульптура «Дівчина-весна» у сквері на початку вулиці Покровської у Житомирі також не перебуває на балансі жодного з підприємств.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: болард Михайлівська  
Матеріали по темі