Місто

Неподалік Подільської церкви у Житомирі утворилося провалля: у міськраді підозрюють, що там є підземні ходи, але хочуть засипати

6 September 2018, 13:19

6 вересня до редакції Житомир.info звернулися жителі вулиці Подільської, 4 з проханням допомогти вирішити питання з проваллям, яке утворилося поблизу житлових будинків майже три тижні тому.

«Вже декілька тижнів ми звертаємося до різних управлінь та комунальних підприємств міської ради, аби нам допомогли вирішити питання з проваллям. До нас приїжджали і з ДСНС, і з водоканалу, і з міської ради, але поки проблема залишається не вирішеною. На днях телефонували до міської ради, нам повідомили, що заява зареєстрована, керівництво вирішує, що робити далі. Проте, це «вирішення» питання триває близько трьох тижнів. Нам розповідали, що під низом знаходяться підземні переходи, і рятувальники туди залазити не хочуть, бо вони аварійні. Територію провалля огородили стрічкою, але там бігають діти, і їм толком не поясниш, що там дуже небезпечно. Кошеня там сидить ніби з вчорашнього вечора. Сьогодні подзвонили в МЧС, сказали: «робіть щось, бо там кошеня впало», а вони кажуть: «ми туди не поліземо, бо воно аварійне, може завалити людину». Тут стара водяна труба. Коли це все туди завалилося, то йшов фонтан води і ми перекрили», - розповів місцевий житель.

За коментарем Житомир.info вирішив звернутися до начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександра Марцуна, який сказав про те, що провалля буде засипаним.

«Причини результату провалу ніхто не з’ясував, але комунальні служби засиплять цей провал. З ДСНС – це питання вирішено, також вирішено це питання з історико-культурною спадщиною. Ми посилали на них листа, аби вони обстежили, адже там є підозра на підземні ходи. Але глибина підземних ходів не дозволяє їх обстежити. І прийнято рішення, що ми їх будемо засипати», - сказав Олександр Марцун.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов повідомив про те, що влада нарешті починає облаштовувати накриття над проваллям на початку вулиці Велика Бердичівська.

Житомирська фірма «Архітектура плюс Дизайн» розробила робочий проект скляного накриття провалля на Великій Бердичівській і 3 травня подала його на експертну оцінку.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття. Підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Подільська Марцун провалля підземний хід  
Матеріали по темі