Місто

Космічний напівмарафон у Житомирі: старт і враження учасників після забігів

9 September 2018, 12:38

Космічний напівмарафон у Житомирі зібрав рекордну кількість спортсменів з різних куточків України, ба навіть з-за кордону. Тільки на дистанціях в 21 км та 10 км біжить близько тисячі марафонців, - розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Цьогорічний напівмарафон вдвічі більший ніж минулого року. Тільки 21 км сьогодні долає 450 учасників, на 10 км записалося приблизно стільки ж. Тобто, майже 1000 людей. З відомих особистостей: Юлія Єлістратова, Олішевський, багато гостей з Баку, Польщі, Америки. Наймолодша учасниця, яка долає 21 км - це Ніколь Князєва, якій 8 років. Найстарший учасник 77-річний житомирянин», - розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.


До естафетного космозабігу готуються і мер міста Сергій Сухомлин з віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком.

«Житомир не тільки науковий, креативний, спортивний, а і надихаючий всю Україну показуючи, що Космічний напівмарафон відбувається саме в Житомирі. Сьогодні з нами біжить і Юлія Єлістратова, і десантник Олександр, думаю вони будуть нас мотивувати на те, щоб ми показували гарний результат», - каже віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

«Подяка всім житомирянам, які сьогодні прийшли, і гостям нашого міста, що підтримали Космічний напівмарафон у нашому місті», - додає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Першим дистанцію в 21 км подолав бігун з Дніпра – Артем Кабзан, якому вистачило 1 год 08 хв, аби вибороти першість серед чоловіків. Спортсмен зізнається: результатом задоволений.

«Задоволений результатом, не кожного разу така погода, буває жарко, але сьогодні все добре склалося. Підтримка гарна була на трасі», - учасник Космічного напівмарафону Артем Кабзан.

Серед жінок першою до фінішу добігла майстер спорту міжнародного класу Тетяна Вілісова. Перехопивши дух після забігу, спортсменка ділиться враженнями та розповідає, кому завдячує перемогою.

«Мені допомагав чоловік тренуватись, мене підтримувала моя сім’я. Звичайно погода, погода відіграє важливу роль, тому що перед цим я два марафони бігла по спеці і різниця відчутна. Траса достатньо легка, хоч і багато поворотів, не було великих підйомів. Тому, можна бігти швидко», - ділиться учасниця Космічного напівмарафону Тетяна Вілісова.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 9 вересня у Житомирі стартував третій Космічний напівмарафон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космічний напівмарафон День міста Зубко Сухомлин  
Матеріали по темі