Влада

Житомирська облрада мінімальною кількістю голосів відмовила «Кварцсамоцвітам» у наданні дозволу на користування надрами

12 September 2018, 11:47

Житомирська обласна рада в чергове відмовила акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» у надання спеціального дозволу на користування надрами.

Питання розглядалося на позачерговій сесії облради 12 вересня.

«Питання розглядалося на нашій профільній комісії, комісія не погодила, тому в проекті рішення так і написано – не погоджувати», - зазначив голова обласної ради Володимир Ширма.

Представниця «Кварцсамоцвітів» зауважила, що мова йде про розширення виробництва і поінформувала про основні показники роботи.

«Наше підприємство займається геологорозвідувальною роботою, обробкою сировини та виготовленням продукцію. Підприємство було в жахливому стані, а після приватизації відновило роботу, з 2011 по 2017 роки залучено 70 мільйонів гривень вітчизняних та іноземних інвестицій. Зараз на підприємстві працює 74 особи, в четвертому кварталі 2018 року плануємо збільшити кількість працюючих на 20-30%. Зараз зарплата на підприємстві – 5 тис. 300 грн, до кінця року ми плануємо підвищити зарплату до 10 тисяч гривень», - повідомила представниця АТ «Кварцсамоцвіти».

Депутат від ВО «Батьківщина», керівник обласної організації Анжеліка Лабунська зауважила, що блокування прийняття цього рішення пов’язане з політикою: керівник Хорошівської громади не є членом Блоку Петра Порошенка, і відмова облради зменшує надходження податків до місцевого бюджету.

На запитання депутатів щодо власника «Кварцсамоцвітів» представниця підприємства відповіла, що єдиним акціонером є компанія з Республіки Кіпр, бо законодавство України дозволяє вільно продаватися і купувати акції.

Врешті, після обговорення депутати підтримали рішення про відмову в наданні спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Південної та Центральної частини Вишняківської і Дворищенської ділянок Волинського родовища п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі: «за» проголосували 33 з 62 присутніх (всього в облраді 64 депутати).

Нагадаємо, 26 червня був оприлюднений проект рішення сесії облради про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти», але профільна комісія не підтримала це рішення і більшість депутатів на сесії 26 липня проголосували за відмову у наданні дозволу. Це була вже четверта відмова у поточному році.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2017 року обласна рада відмовила у погодженні публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, що знаходиться у Житомирській області. 27 липня минулого року депутати облради знову відмовили ПАТ «Кварцсамоцвіти» На сесії 7 березня 2018 року обласна рада знову відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти». 31 травня зняти з розгляду питання надання дозволів на користування надрами компаніям «Валки-Ільменіт» та «Кварцсамоцвіти» вимагали активісти, і депутати вчергове відмовили у наданні спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

До 24 квітня 2018 року серед засновників ПАТ «Кварцсамоцвіти» був Фонд держмайна, а кінцевим бенефіціарним власником - громадянин Республіки Кіпр Васілікі Аргіру. Тепер це акціонерне товариство (АТ), де 100% акцій належить ТОВ «Столичне будівництво», яке зареєстроване в Херсоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кварцсамоцвіти сесія обласна рада Ширма Лабунська  
Матеріали по темі