Влада

Житомирська область отримала перший шкільний автобус, пристосований до потреб дітей з обмеженими можливостями

13 September 2018, 17:50

Житомирська область отримала перший шкільний автобус з 20-ти, які збираються купити цьогоріч.

Про це у Facebook 13 вересня написав голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

«1-й із 20 шкільних автобусів вже у нас. Він же і перший в області шкільний транспорт, який обладнаний для перевезення у тому числі дітей з обмеженими можливостями. Возитиме школярів у Романівському районі. Невдовзі очікуємо на планові поставки наступних автобусів для районів, які виділили співфінансування», - написав Ігор Гундич.

У розпорядженні голови Житомирської ОДА «Про хід підготовки навчальних закладів області до нового 2018/19 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період» від 11.09.2018 зазначено, що 20 автобусів закуплять уже в цьому році.

«20 шкільних автобусів планується закупити у 2018 році на умовах співфінансування. Проведено тендерні торги на закупівлю шкільних автобусів», - йдеться у документі.

Однак 20 автобусів для шкіл Житомирської області замало, потрібно вдвічі більше.

Про це йдеться в інтерв’ю з начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Ларисою Шевчук, опублікованому на сайті ОДА 3 вересня цього року.

«На сьогодні в області є 257 шкільних автобусів. Це хороша цифра, але потреба є ще в 40. На 20 автобусів вже укладені договори поставки, їх планують доставити десь за місяць. Але всі діти в області, які потребують підвезення, таку послугу отримують», - розповідала Лариса Шевчук.

Нагадаємо, у лютому 2018 року голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма казав, що цього року планують закупити 6 автобусів, 2 з яких для дітей з особливими потребами.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 року з Житомира до районів та ОТГ відправили 12 нових шкільних автобусів, закуплених управлінням освіти і науки облдержадміністрації через систему Prozorro. Один такий автобус обійшовся у майже 1,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа автобус шкільний автобус  
Матеріали по темі