Культура

На фестивалі толерантності у Житомирі показали мюзикл «Безмежна мрія в маленькому серці»

16 September 2018, 11:25

15 вересня на вулиці Михайлівській у Житомирі проходив фестиваль толерантності «Люди з необмеженими можливостями». Організатором заходу є ГО «Я - мама» за підтримки Житомирської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міськради.

«У програмі заходу: музичні та хореографічні виступи творчих колективів, виконавців Житомирського Центру творчості для дітей та молоді, Березівської спеціальної школи-інтернату для дітей з вадами слуху, Житомирського вищого професійного училища-інтернату, школи-інтернату №2 та інших», – інформують у прес-службі.

В ГО «Я – мама!» розповіли про особливості цьогорічного фестивалю: «перший дитячий інклюзивний мюзикл з Києва, перший соціальний фотопроект з Херсону, перший конкурс «Міс Толерантність» і вуличний інклюзивний шаховий клуб».

«Родзинкою концертної програми фестивалю став столичний дитячий мюзикл «Безмежна мрія в маленькому серці». Сучасна історія про дітей, що безтурботно живуть у гамірному Києві, мають дорогі гаджети, стильний одяг і онлайн-друзів. Головна героїня – 10-річна Ясрослава Чеклова, вихованка ПНЗ «Зміна». Вона смілива, працьовита, з дорослою силою волі та любов’ю до життя. Яся від народження в інвалідному візку – це її особливість. Друга героїня – Емі – продемонструвала, що фізичні обмеження для здійснення мрії – не завада. А життя – не тільки бренд і новомодний гаджет, а й людські почуття – доброта, віра і взаємопідтримка», – розповіли у прес-службі громадської організації.

Шаховий майстер-клас просто неба провів інструктор штатної збірної команди України серед спортсменів з інвалідністю Олександр Гонгальський. У Олександра ДЦП, а ще він чемпіон світу з шашок серед людей з порушеннями УОРА (Болгарія) і депутат Корольовської райради м. Житомира.

Спортивну локацію другий рік поспіль в рамках фестивалю організував регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Паралімпійський вид спорту, в якому спортсменам необхідні інтелект та тактичні навики - гра Боча - в Житомирі стає дедалі популярнішим. Тут не було «інвалідів» - натомість, змагались серйозні чоловіки і тендітні дівчата, знані минулорічні «боча-зірки» і новачки. Хтось пішов з кубками та медалями, а хтось – з моральним підйомом і гарним настроєм.

«Фотовиставка «46+» або «Я – дитина, я – не синдром Дауна!» Олександра Андрющенка представила своїх героїв – «сонячних» херсонців. Соціальний фотопроект, що ламає штамп «даун» . Люди з синдромом Дауна здатні досягати неабияких успіхів. Вони - активні спортсмени, поліглоти, митці і актори, і вони – особливі, в їх каріотипі 47 хромосом, замість стандартних 46-ти», – зазначають в ГО.

Гостями фестивалю стали Житомирський центр творчості дітей і молоді, центр Кідс Гоу, «Діти сонця», Березівський навчально-реабілітаційний центр, освітяни з Житомирського міського колегіуму та школи «Всесвіт», акробати «Sport Bisons», дитячий клуб карате «Саторі».

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році у рамках фестивалю «Люди з необмеженими можливостями» на житомирянам показали фото жінок на інвалідних візках та мам з «особливими» дітьми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль толерантність люди з інвалідністю  
Матеріали по темі