Здоров'я

З початку року представники «Місії в Україну» в Житомирі та області допомогли майже 150 жінкам зберегти вагітність

20 September 2018, 14:03

За два десятиліття діяльності у Житомирі та області «Місії в Україну» вдалося зберегти 1860 вагітностей.

Про це йдеться у прес-анонсі Міжнародного Благодійного фонду до 20-річчя «Місії в Україну» в Житомирській області, який 20 вересня надіслали Житомир.info.

«27 вересня 2018 року о 15.00 у приміщенні Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги відбудеться святкування 20 річниці благодійної діяльності МБФ «Місія в Україну». З 1998 року команда «Місії в Україну» допомагає жінкам з небажаною вагітністю та дітям з інвалідністю та їх сім’ям. Жінки з незапланованою вагітністю у Фонді можуть безкоштовно зробити анонімні тести на вагітність, отримати консультації фахівців та матеріальну підтримку. За 20 років благодійності завдяки підтримці жінок народилося понад 1860 малюків», - інформує Благодійний фонд.

Також зазначається, що за 20 років більше 3200 дітей з інвалідністю та їх родичі отримали послуги медико-соціальної реабілітації та гуманітарних програм, лікарням, інтернатам та нужденним області надано 319 тонн благодійної допомоги (ліки, засоби гігієни, засоби пересування, продукти, дитяче харчування).

Як повідомила Житомир.info менеджер по зв’язкам з громадськістю МБФ «Місія в Україну» у Житомирській області Тетяна Грасюк, за 9 неповних місяців 2018 року вдалося переконати зберегти вагітність 144 жінок області.

«З початку 2018 року в Житомирі та області 144 жінки обрали зберегти вагітність, серед них є такі, що ще не народили. Наша підтримка як психологічна на початку вагітності, так і матеріальна до півторарічного віку дитини. Наш консультант-психолог допомагає жінкам, які до нас звертаються, побачити виходи з ситуації. Жінка має знати, що, крім аборту, вона може зробити це, це і це, і практично кожна з них приймає рішення зберегти вагітність. Матеріальний супровід нашого фонду триває 18 місяців, до того часу, коли жінка може віддати свою дитину в дитячий садочок. Після того ми допомагаємо консультаціями та при можливості - гуманітарною допомогою. 99,9% жінок, які звернулися до «Місії в Україну», вдячні, що в якийсь момент їм протягнули руку і допомогли побачити обставини з іншого боку», - розповіла Тетяна.

Зі слів менеджера по зв’язкам з громадськістю, вік жінок, які звертаються за допомогою через небажану вагітність - від 14 років. Як правило, вони пояснюють своє небажання народжувати складними фінансовими обставинами, небажанням чоловіка чи хлопця мати дитину або ризиком втратити роботу чи житло.

«У Житомирі та області дуже багато жінок потребують допомоги, ми зараз навіть не говоримо про тих, в кого є родичі і вони готові допомагати з малюком. Є багато дівчат-сиріт, студенток, приїжджих, які не мають цієї підтримки і бояться втратити роботу або місце в гуртожитку. Буває, чоловік або батьки рішуче проти дитинки, або дівчата-сироти замовчують свою вагітність через страх залишитись без роботи, на яку влаштовані неофіційно. Вони бачать аборт як єдиний вихід з ситуації, і наші психологи переконують їх, що обставини змінюються, а криза минає. Одиниці таких, у яких є достаток і можливість утримувати дитину, вагаються, бо «ще не час». Але коли їм розповідають, що на 21-й день у дитинки починає битися серце, а на 28 день на УЗІ можна розгледіти ручки та ніжки, вони змінюють своє рішення», - розповідає Тетяна Грасюк.

Нагадаємо, у 2017 році в Житомирській області народилося 110 двійнят та 3 трійні. Середній вік матері склав 27 років, однак мамами також стали 13-річна, 14 п’ятнадцятирічних та 39 шістнадцятирічних дівчат. У 2016 році 13 із 1000 жінок у Житомирській області йшли на аборт.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вагітність жінка аборт пологи Місія в Україну  
Матеріали по темі