Місто

​Влада Житомира хоче здати магазину «АТБ» в оренду на 10 років приміщення, яке збираються виставити на аукціон

21 September 2018, 11:28

Приміщення магазину площею 1049 квадратних метрів по вулиці Небесної Сотні, 54 у Житомирі, яке планують продати з аукціону, збираються внести до переліку об’єктів комунального майна для здачі в оренду на 10 років.

Проект рішення виконкому Житомирської міської ради «Про оренду комунального майна та внесення змін в рішення міськвиконкому» 20 вересня розмістили на сайті мерії.

Так, «з метою раціонального використання комунальної власності м. Житомира та розглянувши звернення фізичних, юридичних осіб про оренду комунального майна» виконкому запропонують надати дозвіл на укладання договорів оренди 8 комунальних приміщень, в тому числі - на 10 років товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-маркет» нежитлових приміщень площею 1049,1 кв. м за адресою вул. Небесної Сотні, 54 для здійснення торговельної діяльності з орендною платою 80 грн 67 коп. за квадратний метр, або 84,6 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, приміщення магазину за цією ж адресою пропонуватиметься для приватизації шляхом продажу на електронному аукціоні (проект рішення сесії міської ради від 20 вересня 2018).

Як може пропонуватися для продажу на аукціоні приміщення, яке здають в оренду на 10 років конкретній юридичній особі, Житомир.info поцікавився у начальника відділу по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради Олени Кравчук.

«Цей проект рішення - продовження договору оренди. Орендар («АТБ», ред.) звернувся з проханням довгострокової оренди, комісія з питань використання нежитлових приміщень розглянула це звернення, і це питання виноситься на виконком. Чинне законодавство не заперечує продаж цього приміщення з електронного аукціону, тому що, якщо потенційний покупець купить, він одразу матиме орендаря, який буде сплачувати орендну плату йому, а не міській раді. Тобто, маркет «АТБ» зможе орендувати це приміщення у суб’єкта, який приватизує його. Договір оренди є чинний для нового покупця, і це ми зазначимо в інформаційному повідомленні. Тобто, якщо потенційного покупця влаштовують такі умови, він буде брати участь в аукціоні. Зараз у багатьох магазинів, які ми пропонуємо до продажу, також є договір оренди до кінця року, і ми це неодмінно прописуємо. І той, хто купує, бачить, що договір оренди існує до певного терміну. Тут буде також існувати договір оренди, але на більш тривалий термін, і потенційний покупець для себе має вирішити, чи влаштовує його така умова. Приміщення велике, є сенс його продати, тому що ми одержимо до міського бюджету багато коштів, бо зараз переміщення переважно маленькі і коштують відповідно менше», - пояснила Олена Кравчук.

Як повідомляв Житомир.info, рішення сесії про перелік об’єктів комунальної власності Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році шляхом викупу та через аукціон, міська рада опублікувала ще в березні 2018. У серпні 2018 з'явився проект рішення сесії міськради про продаж з молотка будівлі Центру детоксикаційної допомоги – колишнього медвитверезника, розташованого у провулку Успенському (раніше – пров. 8 Березня) з умовою збереження медичного профілю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон оренда АТБ виконком  
Матеріали по темі