Влада

Підрядник не вкладається у строки і буде відсторонений від будівництва звалища під Новоградом-Волинським, - міськрада

21 September 2018, 13:46

20 вересня 2018 року у Новоград-Волинській міськраді Житомирської області скликали нараду щодо будівництва полігону твердих побутових відходів, яке розпочалося ще в 2016 році і затягується.

Про це 21 вересня повідомив відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«Учасники зібрання обговорили подальші дії з приводу ситуації, яка склалася з будівництвом другого пускового комплексу полігону твердих побутових відходів. Справа в тому, що виконавець будівельних робіт не виконує взяті на себе зобов’язання. Систематичне невиконання календарного плану робіт призвело до значного збільшення вартості проекту. Так, згідно з коригуванням проектно-кошторисної документації, від початку будівництва його вартість зросла майже вдвічі (виділено редакцією). Не менш значимим наслідком затягування будівництва другого пускового комплексу є перевантаження сміттям діючого полігону, тому необхідність розширення площі полігону твердих побутових відходів є нагальною», - інформує мерія.

За даними сайту міськради, зараз юристи управління житлово-комунального господарства опрацьовують порядок розірвання договору з підрядником та притягнення його до відповідальності, адже в договорі прописані відповідні санкції за невиконання взятих на себе зобов’язань.

«Підрядником також зацікавилася Новоград-Волинська місцева прокуратура. Розірвавши договір з підрядником, буде проведено тендер з визначення нового виконавця будівельних робіт», - інформує мерія.

Найближчим часом міжрайонний відділ Житомирського обласного лабораторного центру проведе необхідні заміри з метою визначення реального стану екологічної ситуації на діючому сміттєзвалищі, яке давно переповнене.

Нагадаємо, про епопею з будівництвом звалища повідомлялося ще в 2009 році, за мерства Миколи Боровця. Селянам, які перекрили в’їзд сміттєвозам, той обіцяв відкриття нового полігону 1 червня 2009, однак його так і не запустили:

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2016 стали відомі результати торгів на будівництво полігону твердих побутових відходів на території Чижівської сільської ради (урочище Ржатківка) Новоград-Волинського району. Переможцем з пропозицією у 2,7 млн стала київська фірма «Торговий Дім Укрвторресурс».

14 липня 2017 мерія повідомила про будівництво другого пускового комплексу звалища. У вересні 2017 стало відомо, що комунальне підприємство Новоград-Волинської міської ради «Міськкомунсервіс» в обхід влади приймає на діючому полігоні львівське сміття, через що в мерії провели нараду.

18 липня 2018 року міський голова Віктор Весельський здійснив позаплановий виїзд на територію звалища і констатував, що підрядник регулярно порушує календарний план робіт і тому буде відсторонений від об’єкту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський сміттєзвалище сміття  
Матеріали по темі