Суспільство

На навчаннях у Німеччині житомирські десантники захопили польовий штаб батальйону противника

21 September 2018, 15:35

На світанку 21 вересня рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї житомирської бригади, яка бере участь у навчанні Saber Junction-2018 у Німеччині (означає «схрещені шаблі»), захопила польовий тактичний оперативний центр розвідувального батальйону противника.

Про це 21 вересня за результатами Міжнародних навчань житомирських десантників у Saber Junction-2018 повідомила прес-служба 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

«Сьогодні на світанку рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95 бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, яка бере участь у навчанні «Сейбр Джанкшн-2018» («Saber Junction-2018») у Німеччині, захопила польовий тактичний оперативний центр розвідувального батальйону противника. За словами командира десантно-штурмової роти капітана Івана Федоренка, противник не очікував появи українців в своєму розташуванні, а тому серйозного опору не чинив. Разом із штабом також була захоплена італійська розвідувальна група. Українські десантники захопили засоби зв’язку, штабні документи та зброю. Умовні втрати противника склали 32 особи та 2 одиниці техніки. Втрати українців — 2 людини», - інформує прес-служба.

Про втішні для житомирян результати сутички прес-служба 95 бригади написала у фейсбук уранці 21 вересня:

«Джентльмени, складіть вашу зброю!» - прекрасна фраза, з якої почався сьогоднішній день на Сейбр Джанкшн. 9 годин блукання лісами... Рота 13 батальйону 95 десантно-штурмової бригади ЗС України захопила польовий штаб батальйону 173 бригади і групу італійських спецпризначенців. Деталі – пізніше», - заінтригувала прес-служба.

Міжнародне навчання Saber Junction-2018 триває, український підрозділ продовжує діяти в складі сил OpFor, - повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2018 розпочалось відточування резервістами житомирської 95-ї бригади своїх бойових навичок. У серпні цього року танкісти житомирської 95-ї бригади завоювали «срібло» в боротьбі за першість серед бригад ДШВ, а 15 вересня на полігоні під Житомиром завершилися змагання на кращу артилерійську батарею ДШВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ 95 бригада військовий Saber Junction  
Матеріали по темі