Місто

Фонтан на Михайлівській ​у Житомирі прикрутили і передадуть на баланс водоканалу

23 September 2018, 10:04

Житомиряни помітили, що останнім часом струмені фонтану на пішохідній Михайлівській піднімаються вже не так високо, як це було влітку.

В чому причина такого «обмеження», в коментарі Житомир.info пояснив начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов.

«Тиск води ми зменшили навмисно, бо струмені 2,5 метри висотою – це гарно, але наші люди цього трошки не розуміють. Вирішили зменшити крайні струмені і трохи зменшити середні, бо під час поривів вітру вода біжить по середині Михайлівської. Це приводить до втрат води, бо басейн (під фонтаном) підпитується автоматично, це циклічний процес. Ну, і ще фонтан досі не на балансі», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Управління капітального будівництва планує передати завершені роботи по реконструкції Михайлівської на три комунальні підприємства.

«Тротуари, покриття вулиці передаємо ЖУАШ, боларди і освітлення – «Міськсвітлу», а фонтан – водоканалу, бо вони його обслуговують. Поки готуємо документи», - повідомив начальник УКБ.

Він підтвердив, що болард, який пошкодили на Михайлівській, поки що знаходиться на балансі УКБ.

«Болард дійсно належить нам, і ми ж його самі відремонтували – я разом зі своїм заступником Олександром Заблоцьким. Взяли викрутку, ключі, запасні частини і відремонтували», - сказав Глазунов.

Інтерв’ю з начальником управління капітального будівництва читайте тут

Нагадаємо, 5 жовтня 2017 року на вулиці Михайлівській у Житомирі в тестовому режимі запустили фонтан, який почали монтувати в липні. Фонтан офіційно відкрили 21 квітня без запланованої «церемонії».

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 року фонтан закривали на ремонт, і 9 червня він знову запрацював. Мер Житомира скаржився, що городяни засовують у форсунки палки, пробки, обгортки від морозива та інше сміття. 25 червня фонтан оглянув італійський меценат Вірджініо Фіданца, який профінансував його будівництво. 29 липня біля фонтану трапився інцидент: молодик в шоломі на велосипеді травмував дівчинку.

Графік роботи фонтану на Михайлівській дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан Глазунов УКБ  
Матеріали по темі