Політика

​За сприяння Віталія Журавського учні Солов’ївської школи і Брусилівського інтернату відвідали музей

24 September 2018, 16:28

Учні Солов’ївської школи та вихованці Брусилівського інтернату провели пізнавальний вікенд в етнографічному комплексі «Українське село», що під Києвом. У рамках екскурсії дітлахи відвідали шість автентичних українських хатин, доставлених з різних регіонів країни та облаштованих предметами побуту селян.


На музейні експонати діти могли не лише дивитися, а й доторкнутися, слухаючи захопливі історії екскурсовода про українські звичаї та обряди. Не оминули увагою й навколохатні господарські споруди. Побували на гостині в місцевій кам’яній кузні та відвідали міні-зоопарк зі свійськими тваринами та птахами. Від побаченого не приховують емоцій ані діти, ані дорослі.

«Мені сподобалися хатинки, побачила великих тваринок», - ділиться Даша.

«Сподобались корови, козлики, коні», - говорить Павло.

«Нам розповідали, які були в областях хати, як одягалися, яке взуття носили, і це дуже цікаво. Розповідали, якими речами, предметами користувалися в давнину. Я б дуже хотіла іще раз тут побувати, тому що це місце фантастичне», - додає Маргарита.

«Діти повинні знати, звідки їхнє коріння, цінувати вироби, які зроблені. Знати, що не все так легко було колись, ніж зараз їм здається. Це все-таки історія, і дуже важливо, адже не кожен зараз з українського села має змогу приїхати в це «Українське село». Тому дякуємо спонсорам, меценатам, Віталію Станіславовичу», - каже Оксана Кузьмич.

Поїздку для півсотні дітей організував меценат Віталій Журавський. Благодійник обіцяє й надалі допомагати та опікуватися дітьми, особливо соціально незахищеною малечею.

«Кожного тижня допомагаю людям, допомагаю віддаленим селам, саме бідним селам та бідним батькам. Тому що Солов’ївка - це бідне село в Брусилівському районі. Сьогодні люди мають скромні статки і, звичайно, у них не вистачає коштів для того, щоб організувати поїздку до того ж самого «Українського села». Кожне село має свої традиції: фольклорні, пісенні, релігійні, поминальні, весільні. Коли ми зберігаємо село - ми зберігаємо генофонд української нації, це дуже важливо. Тому діти повинні знати своє коріння. Я поспілкувався з дітьми, бачу, що вони задоволені, із радістю поїдуть додому, і в них це залишиться у пам’яті», - зазначає благодійник, лідер ГО «Дістало!» Віталій Журавський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Журавський  
Матеріали по темі