Влада

Житомирська ОДА достроково припинила альтернативну службу бердичівлянина, який перестав працювати двірником

24 September 2018, 16:58

Житомирська облдержадміністрація достроково припинила альтернативну (невійськову) службу жителя м.Бердичева Леоніда Павлюка.

Відповідне розпорядження 18 вересня підписав голова ОДА Ігор Гундич.

«Достроково припинити альтернативну (невійськову) службу Павлюка Леоніда Максимовича, 1997 року народження, члена релігійної громади Повного Євангелія Церкви «Новий Час» м.Бердичева, призовника Бердичівського об’єднаного міського військового комісаріату, який з 27 листопада 2017 року проходить альтернативну (невійськову) службу на Бердичівському міському комунальному виробничому житловому ремонтно-експлуатаційному підприємстві №7 двірником – прибиральником територій, у зв’язку з ухиленням від проходження альтернативної служби (самовільне припинення з 07.08.2018 виконання службових обов’язків)», - йдеться у документі.

Розпорядженням голови ОДА від 24 листопада 2017 року Леонід Павлюк мав проходити альтернативну службу з 27 листопада 2017 року по 27 лютого 2020 року.

В законі «Про альтернативну (невійськову) службу» зазначається, що право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов'язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

«У разі ухилення громадянина від проходження альтернативної служби або вчинення інших дій, передбачених частиною першою цієї статті, місцева державна адміністрація може скасувати своє рішення про направлення його на альтернативну службу, про що протягом п'яти календарних днів у письмовій формі повідомляє громадянина і військовий комісаріат, після чого громадянин підлягає призову на строкову військову службу на загальних підставах», - зазначається у законі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році осінній призов на строкову службу буде на місяць довшим: його проводитимуть у жовтні-грудні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: армія ОДА релігія призов  
Матеріали по темі