Місто

Колишніх працівників житомирської тюрми «викинули» з квартирної черги: прокуратура закрила справу, а суд поновив

26 September 2018, 13:53

Шість колишніх працівників ДУ «Житомирська установа виконання покарань (№8)» звернулися до суду зі скаргою на постанову слідчого обласної прокуратури, який 20 серпня 2018 року закрив кримінальне провадження.

Справа стосується незаконного зняття скаржників із черги на отримання житла.

«На виконання ухвали слідчого судді Богунського районного суду м.Житомира від 14.09.2017 року Житомирською місцевою прокуратурою 22.09.2017 року внесено відомості до ЄРДР про вчинення членами житлово-побутової комісії та адміністрацією ДУ «ЖУВП №8» ряду злочинів, зокрема, підроблення документів, викрадення або знищення документів, невиконання рішення суду. У кримінальному провадженні слідчим визначено кваліфікацію за ч.1 ст. 366 Кк України (службове підроблення – ред.). 20.08.2018 року старший слідчий слідчого відділу прокуратури Житомирської області юрист І класу Зіновчук Р.В. виніс постанову про закриття кримінального провадження», - зазначається в ухвалі Корольовського районного суду м.Житомира від 12 вересня 2018 року.

1

Скаржники вказують, що досудове розслідування було проведене формально, однобічно, а висновки слідчого базуються виключно на показах зацікавлених осіб. Також зазначається, що слідчий не взяв до уваги результати перевірки Житомирської міської ради, які викладені у відповідному акті від 4 червня 2018 року. Там, зокрема, зазначено, що станом на 15 січня 2016 року на квартирному обліку в ЖУВП №8 перебувало: в загальній черзі – 102 сім’ї, в списку першочергового одержання житла – 96 сімей, в списку позачергового одержання житла – 3 сім’ї. Відповідно до укладеного договору від 29 липня 2014 року ЖБК «Набережний квартал – Житомир» передало установі 13 квартир: 11 однокімнатних та дві двокімнатні.

1

2

В результаті суд вирішив, що закриття кримінального провадження про службову підробку є передчасною, висновок автора цієї постанови містить неповноту і суперечності, які підлягають додатковому дослідженню з подальшою належною оцінкою. Скаргу заявників суд задовольнив, а постанову старшого слідчого прокуратури Житомирської області про закриття кримінального провадження скасував.

2

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році житомиряни, які придбали житло у новобудові по вулиці Івана Сльоти, не могли заселитися у свої квартири, бо, за словами забудовника, установа виконання покарань №8, яка надала земельну ділянку під будівництво, не підписує декларацію про готовність об’єкту і вимагає 22 квартири, а не 13.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд квартира житло тюрма  
Матеріали по темі