Місто

Денна виручка нового громадського туалету на Івана Кочерги у Житомирі – 60 грн, – інспекція з благоустрою

26 September 2018, 16:27

Нещодавно на вулиці Івана Кочерги у Житомирі запрацював модульний громадський туалет. Аналогічну вбиральню встановили у гідропарку, але там вона ще не діє. Однак «Інспекція з благоустрою» вже хоче передати її на баланс КП «Парк».

На сайті Житомирської міськради 25 вересня з’явився відповідний проект рішення виконкому.

«Виконавчий комітет міської ради вирішив дозволити комунальному підприємству «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради безкоштовно передати комунальному підприємству «Парк» Житомирської міської ради туалет громадського користування, балансовою вартістю 233333,06 грн», – йдеться у проекті рішення.

Заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Наталія Павлюк у коментарі Житомир.info зазначила, що за день нововстановлений вуличний туалет відвідує близько 20 людей.

«Чималі затрати йдуть на туалетні приладдя, охорону, а, оскільки туалет знаходиться на території КП «Парк», ми вирішили передати його цьому підприємству, яке надалі утримуватиме його. Роботи зі встановлення вбиральні вже завершені. А щодо туалету на вулиці Івана Кочерги, то він працює ось уже майже три тижні. Вартість разового відвідування – 3 грн. У День міста виручка складала 100 грн, у звичайні дні – 60-70 грн. На об’єкті працюють двоє людей. Звісно, що та ціна не покриває затрат на утримання туалету», – зазначила Наталія Павлюк.

За словами заступника директора КП «Парк» Владислава Савіцького, у новому туалеті на території гідропарку нині тривають внутрішні роботи

«Туалет встановлений, але нині підрядник проводить внутрішні роботи. До об’єкту ми світло підвели, освітлення всередині зараз монтується, встановлювалися двері тощо. Рішення про передачу туалету на баланс КП «Парк» поки немає, тож говорити про те, коли він запрацює, зарано. Як тільки підрядник закінчить усі роботи та після того, як він перейде до нас на баланс, буде вирішуватися, чи запускати його цього року, чи, можливо, наступного», – розповів Владислав Савіцький.

Нагадаємо, що вартість трьох модульних туалетів громадських туалетів, які придбали для міста, складає близько 900 тис. грн. Окрім вулиці Кочерги та гідропарку, туалет збираються встановити у сквері на вулиці Лятошинського.

Як повідомляв Житомир.info, новий громадський модульний туалет, який нещодавно був установлений на вулиці Івана Кочерги, 1 у Житомирі, збиралися відкрити 3 вересня, однак запрацював він пізніше. Планувалося, що у літній період туалет працюватиме з 8.00 до 20.00.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет інспекція з благоустрою  
Матеріали по темі