Події

Житомирський суд відклав розгляд справи блогера Муравицького, бо одного з адвокатів після бійки забрала «швидка»

28 September 2018, 19:50

Більше півсотні людей прийшли до Корольовського районного суду Житомира 28 вересня слухати справу обвинуваченого у державній зраді блогера Василя Муравицького. У судовій залі зібралися як прихильники підозрюваного, так і громадські активісти, які підтримують сторону обвинувачення. З-поміж останніх були й представників праворадикальної організації С14.

Суд розпочинав розгляд письмових доказів по справі та заслуховував аудіо-записи телефонних дзвінків Муравицького. Прокурор Вадим Левченко переконував, що вони напряму підтверджують співпрацю блогера з проросійськими ЗМІ та отримання від них грошових винагород за написання статейантиукраїнського характеру, зокрема – про розділення регіонів.

Як адвокати, так і сам Муравицький з аудіодоказами незгодні.

«Це є очевидно недопустимим доказом. Крім того, ми лише робимо вибіркове прослуховування певних фрагментів звукозаписів, які на ньому визначені. Я розумію, для чого це робиться стороною обвинувачення, воно вихоплює із контексту певні слова», - каже адвокат Андрій Доманський.

«Про те, що по голосу можна визначити все, там було елементарно змонтовано все», - додає обвинувачений Василь Муравицький.


Згодом після цього суд оголошує півторагодинну перерву, під час якої прямо у судовій залі спалахнула бійка між захисником Муравицького та представниками С14.

«Мене швидка забирає. Як ви думаєте, якщо мене повалило 25 людей, били, потім зажали в куток і кидали предмети, то у мене була можливість писати заяву?», - коментує ситуацію після штовханини та бійки адвокат Андрій Гожий.

Свою версію виникнення сутички розповідає лідер організації С14 Євген Карась.

«Чесно скажу, що я і не думав, що буде якась сутичка. Щоб не було ніби шукаємо «сєпара», спричиняємо тиск на суд і т.п. Хочу зауважити, що у суді вже була перерва. Ми просто стояли і один із цих адвокатів демонстративно почав нас розштовхувати, тоді ми штовхнули його. Після того він дістав капу, вдарив одного з хлопців і тоді вже почалась сутичка, після того, як він почав махати руками. Я не засуджую своїх хлопців: він почав битися і люди вже почали битися. Інші адвокати абсолютно спокійно вийшли, з ними не було жодних сутичок», - розповідає лідер Євген Карась.

Після сутички адвоката Андрія Гожого та місцевого журналіста Андрія Лактіонова госпіталізували до лікарні.

У зв’язку з цим, повернувшись після перерви та поспілкувавшись з учасниками процесу, суд постановив: перенести розгляд справи на 24 жовтня. Разом із тим, продовживши на 60 діб Василю Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, після бійки у Корольовському суді представники праворадикальної організації С14 «засвітилися» біля кав’ярні Sharikava на вулиці Київській.

Як повідомляв Житомир.info, 6 серпня 2018 року суд залишив без змін запобіжний захід обвинуваченому у державній зраді Василю Муравицькому: цілодобовий домашній арешт із забороною залишати місце проживання на 2 місяці, до 4 жовтня включно. Таке рішення громадські активісти зустріли вигуками «Ганьба», а вже на виході із приміщення суду Василя Муравицького облили зеленкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд бійка С14  
Матеріали по темі