Політика

Керівництво «Житомирводоканалу» поскаржилося нардепу Войціцькій на роботу НКРЕКП

30 September 2018, 10:45

28 вересня народний депутат член фракції «Об'єднання «Самопоміч», Вікторія Войціцька провела зустріч з колективом КП «Житомиртеплокоммуненерго» та керівництвом КП «Житомирводоканал».

Заступник директора КП «Житомирводоканал» з фінансово-економічних питань Ольга Огороднік розповіла нардепу про неефективну роботу з нацрегулятором: «НКРЕКП невчасно встановлює нам тарифи, які ми погоджуємо з ними, та не виконує свої зобов’язання. Ми не маємо з ними спільної мови. Тільки 12 вересня 2018 року ми отримали від них «дозвіл» на новий тариф по водопостачанню та водовідведенню, обґрунтування по якому було подано ще півроку тому! За ці півроку через різницю у тарифі (вартість електроенергії зросла, а вартість тарифу на водопостачання, до якого входить і 40% електрики - ні) ми втратили 12 млн гривень!».

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін також підтвердив існування проблеми у співпраці з НКРЕКП.

«Дві головні проблеми нашого підприємства сьогодні це відтік кадрів через низькі зарплати та зношеність мереж і обладнання. НКРЕКП не зважає на наші проблеми. Ми подаємо розрахунки аби хоч трохи збільшити зарплати працівникам, а нам роблять «зрівнялівку» - не більше 10% премії для усіх. Вони хочуть «обрізати» нашу штатну чисельність, нас заганяють по зарплаті. Через невчасне погодження тарифів ми і зарплату підвищуємо з піврічною затримкою. В результаті працівники звільняються, а нові спеціалісти не бажають йти до нас працювати. Сьогодні нас датує міськрада - без неї ми ніяк».

Вікторія Войціцька, вислухавши керівників підприємства, запропонувала: «Ця проблема типова для усім водоканалів України. Було б добре усім гуртом об’єднатися для вирішення цього питання з НКРЕКП. Необхідно запровадити такий механізм, щоб при зростанні, наприклад тарифу на електроенергію, відразу автоматично зростав і тариф на водопостачання та водовідведення, щоб не було таких затримок, як у вас по півроку. Коли ви будете наступного разу їхати до НКРЕКП - кличте і мене. «Разом і батька легше бити».

Андрій Нікітін також додав, що в рамках всеукраїнського курсу на децентралізацію було б логічним передати функцію тарифоутворення від НКРЕКП на місця до місцевих органів влади. Вікторія Войціцька підтримала його думку, та підсумовуючи зустріч, пообіцяла керівництву КП «Житомирводоканал» співпрацю, а також підтримку на державному рівні.

Прес-служба обласної організації Об’єднання «Самопоміч»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Войціцька Самопоміч нардеп  
Матеріали по темі