Суспільство

За рік в інтернатах Житомирської області стало майже на 200 вихованців менше

1 October 2018, 10:20

У 17-ти інтернатних закладах Житомирської області щорічно зменшується кількість дітей. Натомість зростає кількість дітей у сімейних формах виховання, а також збільшується кількість дітей на інклюзивному навчанні у школах.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління освіти і науки ОДА.

«Станом на вересень 2018 року в інтернатах перебуває 2300 дітей. Порівняно з минулим роком кількість вихованців зменшилась на 187 осіб. В у правлінні відмічають, що є кілька причин, чому спостерігається тенденція зі зменшення кількості дітей в інтернатних закладах: зменшення кількості дітей-сиріт в певні роки; тепер не у всіх інтернатних закладах відкриваються щороку перші класи; все більше дітей батьків віддають на інклюзивне навчання до звичайних шкіл», – йдеться у повідомленні.

Якщо в інтернатах кількість дітей зменшується, то на інклюзивному навчанні їх, навпаки, стає більше. Цьогоріч до звичайних класів у школи пішло на 152 дитини з особливими освітніми потребами більше, ніж минулого року.

В ОДА зазначають, що в області вже розпочався початковий етап реформування перших 3-х інтернатних закладів. Упродовж жовтня-листопада на Житомирщині проходитимуть тренінги та пошук команди, що проводитиме комплексні оцінки цих закладів.

Нагадаємо, у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації від 18.09.2018 року «Про стан виконання цільової Програми щодо забезпечення та захисту прав дітей у Житомирській області на 2017-2018 роки» зазначено, що станом на 01.01.2017 на первинному обліку служб райдержадміністрацій, міськвиконкомів перебувало 3101 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а на 30.06.2018 – 2974.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина сирота діти  
Матеріали по темі