Події

За тиждень у Житомирській області зареєстрували 2 вбивства та 4 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, – Печененко

1 October 2018, 13:00

Упродовж останнього тижня вересня до поліції Житомирщини надійшло 3 тисячі 700 повідомлень, кожне дев’яте з них мало ознаки кримінальних правопорушень. І завдяки проведеним поліцейськими заходам кожен п’ятий злочин уже розкритий.

Про це 1 жовтня на своїй сторінці у Facebook написав начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Так, поліцейські виявили десяток фактів незаконного обігу зброї та вибухівки. Зокрема, в одному з гаражів Бердичева вилучено близько півтора кілограми пороху. У Баранівському районі під час перевірки власника мисливської зброї виявлено факт самовільного перероблення зареєстрованої рушниці в обріз. У Пулинському районі поліцейські під час санкціонованого обшуку вилучили у 46-річного жителя с. Тетерівки незареєстровану нарізну мисливську гвинтівку з оптичним прицілом та підствольним ліхтарем. Ще одну нелегальну нарізну рушницю було виявлено за місцем проживання 56-річного чоловіка з села Парипси Попільнянського району. За кожним із фактів нині проводяться досудові розслідування. Відповідальність - до 7 років ув'язнення», - написав керівник обласного ГУНП.

«Минулого тижня серед 39 повідомлень про безвісне зникнення людей 11 (або кожне четверте) стосувались дітей. Неповнолітні пішли з дому через непорозуміння з дорослими в Житомирі, Андрушівському, Бердичівському, Олевському, Овруцькому та Пулинському районах області. На щастя, усі вони, живі та здорові, знайдені та повернуті батькам чи опікунам», - зазначив Вячеслав Печененко.

За тиждень зареєстровано 2 умисних вбивства та 4 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 2 з них – зі смертельними наслідками.

«25 вересня у водоймі, неподалік Коростишева, було знайдено тіло 34-річного жителя Хмельниччини зі зв’язаними руками та ногами. Нині оперативники кримінальної поліції працюють над розкриттям вбивства чоловіка, який, за нашою інформацією, повертався із Запорізької області, де придбав авто, додому. У Попільнянському районі конфлікт через цигарки призвів до бійки та смертельного травмування 37-річного жителя с. Турбівки. І потерпілий, і його кривдник до моменту суперечки разом розпивали спиртне. З с. Каленського Коростенського району було госпіталізовано до травматологічного відділення районної лікарні 46-річну жінку. Численні тілесні ушкодження їй спричинив співмешканець у ході конфлікту на грунті зловживання алкоголем», - інформує керівник ГУНП у Житомирській області.

«Загалом за цей період на автошляхах області зареєстровано 119 дорожньо-транспортних пригод, 27 з них із потерпілими. У результаті ДТП дві людини загинули та 36 отримали травми різного ступеня тяжкості. Водночас поліцейськими груп швидкого реагування територіальних підрозділів за тиждень припинено майже 600 порушень Правил дорожнього руху, з них 30 – це керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння», - йдеться у повідомленні.

Як слово відомо Житомир.info, за попередній тиждень з 17 по 23 вересня, до поліції Житомирської області надійшло майже 4 тисячі повідомлень, з них кожне десяте мало ознаки кримінальних правопорушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко ГУНП поліція вбивство ДТП  
Матеріали по темі