Місто

Добовий «урожай» житомирського бюджету участі – 860 людей, 2000 голосів

2 October 2018, 13:10

З 1 жовтня розпочалося голосування за проекти громадського бюджету міста Житомира, яке триватиме до 10 жовтня.

Секретар міської ради Наталія Чиж розповіла про те, що в цьому році мешканці міста активніші у своєму виборі.

«З 1 жовтня стартувало голосування за проекти бюджету участі і на сьогоднішній день ми спостерігаємо хорошу активність жителів міста. Динаміка голосів, які вже віддали мешканці міста за проекти, є набагато більшою в порівнянні з минулим роком. Сподіваємось, що в цьому році активність наших мешканців буде в рази більша, адже у минулому році за 13 днів голосування 8676 житомирян обрали своїх фаворитів, а сьогодні за добу голосування маємо вже 2000 тисячі голосів та 858 житомирян, які проголосували за проекти»,- сказала Наталія Чиж.

У цьому році проголосувати можна двома способами на сайті: https://zhytomyr-budget.e-dem.in.ua/#/, авторизація голосуючих здійснюється в електронній системі за допомогою: BankID або електронного цифрового підпису (ЕЦП), а також в пунктах супроводу, які працюють з 9.00 до 18.00, у вихідні з 11.00 до 15.00: Житомирська міська рада, Корольовська районна рада, Богунська районна рада.

Також секретар міської ради проінформувала про перебіг голосування за проекти станом на 10:00 2 жовтня.

«Станом на 10:00 годину в голосуванні взяли участь 858 мешканців. З 1 жовтня люди почали досить активно голосувати, з них – 681 людина проголосувала за допомогою системи bank ID, 177 - через пункти супроводу. У цьому році кожен мешканець міста має право проголосувати за 4 проекти: 2 великих та 2 малих»,- наголосила секретар міської ради.

Нагадаємо, що проголосувати за проект мають право особи за наявності паспорта громадянина України, які відповідають одному із зазначених критеріїв: місце проживання особи зареєстроване у місті Житомирі, що підтверджується відміткою в паспорті чи довідкою або особа навчається у місті Житомирі, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.

Прес-служба Житомирської міської ради

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі Чиж  
Матеріали по темі