Влада

Міністерство з тимчасово окупованих територій оприлюднило орієнтовну модель миротворчої місії на сході України

2 October 2018, 13:19

Міністерство з тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб представило модель, що демонструє структуру майбутньої миротворчої місії на сході України.

Про це 2 жовтня повідомляє «Українська правда» з посиланням на Twitter прес-служби відомства.

«В України вже є бачення того, якою має бути миротворча місія ООН. Ініціатива України має бути консенсусною з більшістю країн. Якщо всі союзники України підтримають запропоновану модель місії, у РФ не буде виходу», - цитуються в повідомленні слова голови МТОТ Вадима Черниша.

Урядовці пропонують, щоб миротворча місія складалася з трьох компонентів: військового, поліцейського та цивільного.

Перший займатиметься розведенням сил, роззброєнням, демілітаризацією та розмінуванням. Завданням поліцейських буде підтримка правопорядку, підготовка кадрів, відновлення довіри до поліції, комунікація з населенням та захист власності.

Найбільше функції у цивільного компоненту. Він опікуватиметься забезпеченням сервісами та соцдопомогою, відновленням системи освіти, культурою, охороною здоров'я, проведенням місцевих виборів, відбудовою економіки та інфраструктури, поверненням переміщених осіб, заходами з примирення та відновлення довіри, документуванням та фіксацією, а також залученням гуманітарної та міжнародної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, у вересня цього року на Новоград-Волинському полігоні бійці 30-ї окремої механізованої бригади вдосконалювали бойову підготовку перед виїздом у зону проведення ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна миротворці Донбас МТОТ 
Матеріали по темі