Події

У селі Житомирської області після хрестин до лікарні з отруєнням госпіталізували 8 осіб

2 October 2018, 15:37

У селі Зарубинці Андрушівського району Житомирської області після святкування хрестин 8 осіб опинилися на лікарняному ліжку.

Про це 2 жовтня інформує ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України повідомляє про спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців с. Зарубинці Андрушівського району. 29.09.2018 р. після святкування хрестин захворіло 8 осіб, в тому числі 1 дитина. 7 хворих госпіталізовані в інфекційне відділення Андрушівської районної лікарні та 1 хворий в інфекційне відділення Житомирської міської лікарні №1. Перебіг захворювання середньої важкості. У вогнищі інфекції здійснюється комплекс протиепідемічних заходів. На святі вживались багатокомпонентні швидкопсувні страви та харчові продукти, які готувались вдома без дотримання необхідних умов та недотриманні правил особистої гігієни. Для встановлення причин виникнення спалаху у вогнищі інфекції відібрано 30 проб з об’єктів довкілля для проведення бактеріологічних досліджень, в тому числі 14 проб харчових продуктів, 1 проба питної води та 15 змивів. Бактеріологічно обстежено 8 хворих та 9 осіб які приймали участь у даному заході», - поінформували в лабораторному центрі.

Бактеріологічні дослідження та протиепідемічні заходи у вогнищі тривають.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня 2018 року серед трьох жителів Малина, що 14.07.2018 року відвідали кафе «Ранчо» з приводу святкування дня народження, зареєстровані захворювання на гострі кишкові інфекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Андрушівський район хрестини кишкова інфекція  
Матеріали по темі