Влада

Головний архітектор Житомира розповів, на що замінять парасольки на Михайлівській та коли закінчать лаву біля фонтану

2 October 2018, 16:36

Вже зовсім скоро на заміну кольоровим парасолькам на вулиці Михайлівський може прийти нова арт-інсталяція. Про це розповів головний архітектор Житомира Юрій Безбородов. Наразі ще немає остаточного рішення, як саме виглядатиме оновлений об’єкт, але головний архітектор допускає можливість збереження теми парасольок і не виключає, що до цього додадуться елементи підсвітки.

«Ми передбачаємо, звичайно ж, заміну такої помітної інсталяції, яка виникла спонтанно, була зовсім інша ідея, але з'явилися парасольки, вони «вистрілили», потягнули на себе дуже багато уваги і виявилися помітною «плямою» на Михайлівській, та й взагалі по Житомиру. З приходом зими ми плануємо замінити цю інсталяцію. Це теж будуть парасольки, але трохи іншого виду. Світловий день стає коротшим, темного часу доби більше, і там буде освітлення. Може, це буде просто каркас парасольки зі світлодіодним освітленням, щоб це створювало в темний час об’єм і світилося, як парасолька зі світло-динамічними ефектами. У будь-якому випадку, це буде дуже цікаво», - розповідає архітектор.


Разом із цим Юрій Безбородов розповів, що на пішохідній вулиці майже всі власники кав’ярень та магазинів привели свої вивіски та фасади до відповідності з архітектурною концепцією міста.

«Усе змінюється загалом. Всі проекти, які приходять на узгодження, на затвердження, то вони вже з такою вимогою: згідно з цією концепцією. Місто змінюється потихеньку, потрошечки, але процес йде і не зупиняється. В першу чергу мова йде про історичний центр, будівлі з історичною архітектурою, в другу чергу мова йде про, назвемо їх спальними районами, або ж сучасною 30-40-річною архітектурою. Ось там, де є те, що я називаю «Шанхаєм», ми це приводимо в якусь відповідність, щоб це було стилістично одноманітно, щоб не вибивалося яскравими шматками і не «вивалювалося» із загального контексту», - каже Юрій Безбородов.

Ще одним штрихом, який доповнить зовнішній вигляд Михайлівської стане завершення монтажу лавки біля фонтану.

«Підрядник щодо лавочки, який виграв цей міні-тендер, назвемо це так, він дав нормальну ціну. Це «ЛУКА ГАЛАМАР», відома в Житомирі рекламна компанія. Вони зараз займаються процесом, вирізають, скажімо так, складові частини. Вона буде в такому ж стилістичному вигляді, як попередня. З'явиться підсвічування, як у новій, так і у старій. Коли конкретно вони вийдуть на майданчик і на монтаж? Я думаю, що протягом місяця ми її вже побачимо. Трішечки неадекватно по погоді, але краще зараз, ніж чекати до наступного сезону», - каже головний архітектор Житомира.

Великою проблемою лишаються зовнішні блоки кондиціонерів на фасадах історичних будівель. Щодо цього головний архітектор міста каже: переміщення цих блоків на внутрішню сторону будівлі передбачає ремонти і в приміщеннях. На це готові далеко не всі, а в інших, як наприклад в мерії, на це просто не вистачає бюджету. Втім, за словами Юрія Безбородова, в цьому напрямку також проводиться робота і, можливо, найближчим часом справа зрушить із мертвої точки.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info головний архітектор міста Юрій Безбородов розповів про бюджетну «гидоту» і «бульдозер в кущах».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська архітектура парасольки Безбородов  
Матеріали по темі