Політика

Арсеній Яценюк: НФ підтримає пролонгацію закону щодо особливого порядку самоврядування в окремих регіонах Донбасу

2 October 2018, 17:19

Фракція «Народного фронту» має намір підтримати внесене Президентом рішення стосовно пролонгації дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», - наголосив Арсеній Яценюк у своєму Facebook.

Він нагадав, що в своєму посланні до Верховної Ради 18 вересня Президент України виклав позицію стосовно продовження дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»: «Згоден з думкою Глави держави, що цей документ вибив козир із рук Путіна, який намагається зобразити українську сторону відповідальною у зриві мирного врегулювання. Не можна підіграти Кремлю й цього року. Саме тому фракція «Народного фронту» має намір підтримати внесене Президентом рішення стосовно пролонгації цього документу».

Арсеній Яценюк підкреслив, що його суть має відповідати «мирній логіці наших дій, Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областей» і корпусу законодавчих актів, які чітко визначають факт агресії Росії проти України на Донбасі і в Криму».

«Ми повинні чітко продемонструвати послідовне дотримання Україною своїх зобов’язань і разом з нашими міжнародними партнерами не допустити уникнення відповідальності Росії за її злочинні дії проти нашого народу, його суверенітету і держави», - наголосив лідер «Народного фронту».

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі