Події

У Житомирській області трухлява вільха впала та вбила 5-річного хлопчика

3 October 2018, 16:57

У селі Червоносілка Пулинського району Житомирської області дитину привалило старе трухляве дерево. Трагедія сталася надвечір 27 вересня. Від отриманих травм хлопчик помер. 13 жовтня Віталіку мало виповнитися 6 років.

Про це йдеться у сюжеті «Надзвичайних новин» від 2 жовтня.

Відео дивіться з 29 хвилини


Того трагічного дня батько хлопчика Вадим зібрався у поле по кукурудзу для худоби. Син з самого ранку просився з ним, бо дуже хотів покататися на мотоциклі. Батько піддався вмовлянням, посадив малого у коляску і повіз за село. Вже дорогою додому вони зупинились у лісі.

«Пішли подивимося, каже, на сліди кабанчика, по лісі пройдемся. Я кажу: «Віталік, там немає їх». Він каже: «Пішли пройдемось». Ну ми пішли. », – розповідає батько.

Гуляли у лісі недовго, бо хотіли засвітла повернутися додому. Хлопчик трохи відстав. І раптом батько почув позаду загрозливий тріск. Це величезна гілка трухлявого дерева летіла просто на дитину.

«Вітер, я б сказав, був невеликий. Коли чую, тріщить. Я обертаюся, кричу: «Сину, тікай!» Він підняв голову вверх – і все. Секунда… Він, як м’ячик, просто відлетів», – згадує батько.

Вадим підхопив непритомного сина і на руках виніс його з лісу. Аби не гаяти часу, вирішив не чекати швидкої допомоги, а повіз малого самотужки до райцентру у лікарню. На двох автомобілях з пересадкою батько з сином здолали понад 30 км дороги і не встигли. Медики намагалися рятувати дитину, хоча знали, що марно.

«Видимих ознак травм ніяких не було. Дитина була без ознак життя. Тобто, не було дихання, зіниці на світло не реагували, відсутність пульсації на сонних артеріях, відсутність тонів серця. Було на місці констатовано біологічну смерть», – розповіла лікар-невролог Пулинської районної лікарні Анна Лисенко.

У селі, де мешкає подружжя, загибель дитини вважають нещасним випадком. Кажуть, батьки хлопчика дбайливі і добре доглядали за своїми трьома дітьми. Віталік був найстаршим.

«Нормальна, благополучна сім’я, дитина ходила в садік, одягнутий, все нове купляли. Батько його дуже любив, він в нього один син був. Він постійно був з папою. », – каже Анастасія, котра знає цю родину.

«Гарненько вони живуть. Щоб пили чи що – ні-ні. Все добренько. Всі, хто був, то плакали. Ну що ж, дитятко… Хай Бог не дає», – журиться сусідка Марія Чорна.

Слідчі, які розслідують загибель дитини, провини батька поки теж не побачили і схиляються до версії про нещасний випадок.

«На дитину впала верхівкова частина вільхи, яка складає декілька метрів і досить товста за об’ємом. Це природній фактор. Що можна було зробити? Хіба що не піти до лісу», – зазначає заступник керівника Пулинського відділення поліції Сергій Туровець.

Якщо інших обставин загибелі дитини правоохоронці не з’ясують, після усіх експертиз кримінальне провадження закриють. Та от батько каже: ніколи собі не пробачить, що так і не зміг вберегти сина.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2018 року в селі Іванківці Бердичівського району Житомирської області впало величезне дерево та вбило жінку.

Житомир.info за матеріалами «Надзвичайних новин»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трагедія дитина дерево забибель  
Матеріали по темі