Влада

​Влада Житомира планує провести конкурс на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги

4 October 2018, 15:32

У Житомирі збираються провести всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги.

Про це йдеться у відповідному проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради, опублікованому 4 жовтня 2018 року.

«З метою впровадження та реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» відповідно до протоколу про співробітництво між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ та виконавчим комітетом Житомирської міської ради від 18.05.2016 року, організувати та провести всеукраїнський замовлений містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги в місті Житомир», - йдеться в опублікованому проекті рішення виконкому.

Даним проектом виконавчий комітет пропонує утворити журі з проведення конкурсу та затвердити конкурсну процедуру, а також визначити організатором конкурсу департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

У додатку до проекту рішення виконкому відмічається, що мета конкурсу полягає в розробці концепції майданів Соборний та Перемоги, що включає в себе рішення щодо всіх пішохідних і транспортних сполучень території і створення громадського простору, що буде відображати історичний, архітектурний та культурний характер даної території.

Тож перед учасниками конкурсу ставиться завдання:

- запропонувати містобудівну концепцію, яка буде відображати потенціал розвитку території відповідно до стратегічних планів міста при цьому мати реалістичну етапність розвитку реконструкції;

- надати транспортну концепцію, що забезпечує гармонійне поєднання та якісний транспортний і просторовий зв’язок між майданами Соборним і Перемоги, а також їх поєднання з іншими територіями міста;

- запропонувати концепцію організації громадського простору, що дозволяє реалізувати потенціал території, створює його унікальність та ідентичність засобами урбан-дизайну, підсилює якість скверів, площ, зелених територій, що входять в межі об'єкта конкурсу.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 1 серпня 2018 року мер Сергій Сухомлин говорив, що на реконструкцію майданів Соборного та Перемоги Житомир може отримати грант в розмірі 10 млн євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реконструкція майдан архітектура 
Матеріали по темі