Політика

З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області лише троє проголосували за «Слава Україні»

4 October 2018, 16:42

На ранковому пленарному засіданні 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до статутів Збройних Сил України, який вводить офіційне вітання «Слава Україні», на яке мають відповідати «Героям слава».

За законопроект у другому читанні та в цілому проголосував 271 депутат.

Відповідно до результатів поіменного голосування, оприлюднених на сайті Верховної Ради, з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області «за» проголосували лише троє: Олександр Ревега (фракція Блоку Петра Порошенка), Павло Дзюблик (Народний фронт) та Борислав Розенблат (позафракційний). Володимир Арешонков (БПП), Володимир Литвин (позафракційний) та Віктор Развадовський (група «Відродження») були присутні на засіданні, але за цей законопроект не голосували.

«Законом внесено зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України та Стройового статуту Збройних Сил України, якими встановлено нове військове вітання «Слава Україні» - «Героям слава», а також впорядковано Ритуал підняття Державного Прапора України. Законом доповнено Закон України «Про Національну поліцію» новою статтею 201 щодо запровадження вітання «Слава Україні» - «Героям слава». Законом замінено у вищеназваних статутах Збройних Сил України слово «товариш» словами «пан (пані)» у відповідному відмінку та числі», - інформує сайт Верховної Ради.

Нагадаємо, 7 липня цього року після переможного матчу над росіянами на Чемпіонаті Світу з футболу гравець збірної Хорватії Домагой Віда та помічник тренерського штабу Огнєн Вукоєвич виклали у соцмережу відеозвернення з привітанням «Слава Україні», за що отримали покарання від ФІФА.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2018 року під час ходи десантників 95-ї бригади від майдану Соборного до військової частини на Богунії житомиряни вітали колонну військових вигуками «Слава Україні» та «Слава Героям».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп ЗСУ  
Матеріали по темі