Влада

На трирічне забезпечення підрозділів територіальної оборони в бюджеті Житомира хочуть закласти 2,5 млн грн

5 October 2018, 16:27

Для фінансування міської цільової програми «Забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2019-2021 роки» в бюджеті Житомира планують передбачити 2,5 млн грн.

Проект рішення виконкому про погодження цієї цільової програми 5 жовтня опублікований на сайті міської ради.

«Метою територіальної оборони є захист країни у разі збройної агресії (збройного конфлікту) чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. У разі оголошення особливого періоду на Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат покладене завдання, щодо формування підрозділів територіальної оборони. Одним з основних завдань, які будуть виконувати дані підрозділи, є охорона та оборона місцевих органів влади та важливих об’єктів, які забезпечують життєдіяльність міста. Для забезпечення виконання визначених завдань підрозділами територіальної оборони в ході ведення територіальної оборони, Міністерство оборони України забезпечує їх стрілецькою зброєю, боєприпасами, автомобільною технікою, засобами інженерного озброєння, засобами радіаційно-хімічного та бактеріологічного захисту, засобами зв’язку загального користування, медичним майном. Поряд з цим, для безпосередньої підготовки підрозділів, а саме забезпечення їх підготовки у мирний час, їх функціонування (життєдіяльності) в умовах особливого періоду, виникає нагальна потреба розробки міської цільової програми «Забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2019-2021 роки», - так пояснює мету програми її головний розробник – управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, – 2 млн 578,95 тис. грн, у т.ч.: 292,8 тис. грн – у мирний час; 2 млн 286,15 тис. грн – в особливий період (при його оголошенні). Кошти планують виділяти з міського бюджету.

У мирний час кошти планують витрачати на: придбання канцелярських товарів для штабу та матеріальних засобів для створення навчально-матеріальної бази підрозділів територіальної оборони; забезпечення підрозділів тероборони переносними радіостанціями типу «Motorola» dp4400, dp4800; оплата транспортних послуг при перевезенні особового складу на полігон. В особливий період кошти міського бюджету витрачатимуть на речове майно, спальні мішки, карімати, бронежилети типу «Корсар М3», кулезахисні шоломи та радіостанції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році на матеріально-технічне забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони Житомирської області та Житомирського обласного військового комісаріату з обласного бюджету виділяли 1,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тероборона військомат програма  
Матеріали по темі