Політика

У Житомирі за ініціативи «Батьківщини» відкрився «Центр захисту житомирян»: консультує, підтримує, допомагає

5 October 2018, 17:54

Безкоштовні фахові консультації, живе спілкування та гарячий чай у комфортній зоні очікування – так працює створений у вересні 2018 року «Центр захисту житомирян», відкритий у Житомирі за ініціативи партії «Батьківщина» та його лідерки Юлії Тимошенко.

5 жовтня голова партії прибула до Житомира, щоб оцінити роботу закладу та поспілкуватися з його відвідувачами.

Житомирянка Марія Беліцька у закладі вже вдруге і задоволена прийомом та обслуговуванням.

«Я прийшла вже вдруге, перший раз я консультувалася з юридичних питань, зараз прийшла щодо субсидії. Все подобається, центр дуже красивий, обслуговуючий персонал грамотний, «підкований». Приємно. Будемо розповідати людям», - каже Марія Беліцька.

Житомирянин Олексій Золотько у «Центрі захисту житомирян» з приводу військової пенсії, Ірина Гаврилюк бере пораду в юриста, бо відкриває власний бізнес.

Юлія Тимошенко зазначила, що робота житомирського Центру є прикладом для інших подібних закладів по всій Україні.

«У той час, коли наступають на права людей, коли забирають останній заробіток, такі Центри захисту людей будуть допомагати пройти цей шлях у 6 місяців до перезавантаження влади та приходу нової владної команди, допомагати людям прожити цей період, захистити їх. Якщо треба, допомогти перерахувати субсидію, пенсію. І в той же час отримати теплоту, підтримку та живе спілкування», - зазначила лідерка «Батьківщини».

На сьогодні у «Центрі захисту житомирян» людей консультує 6 фахових юристів та один викладач комп’ютерного центру. Люди звертаються з питань спадщини, землі, поділу майна, оренди, перерахунку пенсії, медичної реформи. Тут не лікують, не видають ліки і не надають гуманітарну допомогу, але можуть порадити, як записатися до лікаря та що робити, якщо не укладена декларація з лікарем.

Головний принцип партії «Батьківщина» - послідовний захист прав людини, а головна мета створення «Центрі захисту житомирян» – показати, як на сьогодні повинні працювати всі установи, - каже перший заступник голови Житомирської обласної партійної організації партії «Батьківщина», голова міської організації Людмила Янушевич.

З її слів, у Центрі надають допомогу не лише жителям Житомира, а й усієї області.

«4 жовтня до Центру звернулася жителька Народицького району, яка хоче відновити документи ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС. Їй їх не повернули у роки відселення. Займаємося цією справою, спробуємо звернутися до архіву, зробити запит і відшукати втрачені документи», - каже Людмила Янушевич.

22-річний Сергій Бєляк навчає відвідувачів Центру комп’ютерній грамотності, переважно це пенсіонери.

«Вчимо людей, як придбати онлайн ліки, оплатити комунальні послуги. Допомагаємо розібратися з мобільними телефонами, створити електронну пошту, акаунт в соцмережі. Як встановити вайбер чи скайп», - каже він.

«Добре, що є таке місце, де все розкажуть і покажуть, бо внуки зараз більше розуміють у ґаджетах, ніж ми», - відзначає Валентина.

«Людина може звернутися до нас із будь-якого питання. Приймемо, проконсультуємо, напоїмо гарячим чаєм. Порадимо, куди далі йти. Також наші відвідувачі можуть отримати допомогу депутатів обласної та міської рад від «Батьківщини», які за графіком приймають людей у нашому закладі», - говорить директор «Центру захисту житомирян» Андрій Мохонь.

Залишаючи Центр захисту житомирян, Юлія Тимошенко подякувала команді за роботу.

«Всій команді вдячна за роботу. Пріоритет – за людьми. Всім удачі і в добрий час цьому Центру. Гадаю, вся Україна братиме з вас приклад», - зазначила лідерка «Батьківщини».

Графік роботи Центру захисту житомирян (м. Житомир, вул. Київська, 104):

Пн-пт – з 9.00 до 17.00, сб – з 10.00 до 16.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі