Місто

На фестивалі ініціативних людей «uCRAZYans» у Житомирі «сіяли зерна» громадської активності

6 October 2018, 17:03

У житомирському парку ім. Гагаріна проходить фестиваль ініціативних людей uCRAZYans. Учасники фесту, а це близько тридцяти громадських організацій різного спрямування, діляться ідеями та розповідають містянам, що потрібно робити, аби в Україні жилося краще.

«Це дуже класний захід для дітей, для всіх жителів нашого міста. Побільше б таких заходів, де показується, що потрібно займатись спортом, що це дуже корисно для дітей. У нас діти танцюють, вони щасливі від цього, тому це дуже круто для всіх людей нашого міста», - розповідає керівник танцювального центру «Варшалекс» Катерина Чубенко.


«Ми теж за здоров’я, у нас є мобільна амбулаторія, ми тестуємо безкоштовно на ВІЛ та гепатит С людей. Також, ми за чисте місто, за наш Житомир, тому ми збираємо використані шприци, голки, які є ризиком для зараження людей», - додає представник ГО «Перспектива» Олексій Котвицький.

«Дуже корисно для організацій поспілкуватися з людьми, донести до них свої ідеї, діяльність, показати, що в Україні йдуть зміни, що не все так погано, як може здаватись. Що величезна кількість мотивованих людей займається поширенням позитивних змін на всіх рівнях і в усіх сферах. Ми займаємось судовою реформою, аналізом, аналітикою кандидатів до новостворених судів. Зокрема, антикорупційного суду, Вищого суду з інтелектуальної власності, а також тими суддями, які вже працюють на своїх посадах у різних судах України. Судова система є корумпованою, для того ми і працюємо, щоб очистити її», - говорить представник ГО «Фундація ДЕЮРЕ» з Києва Олександр Лютий.

Кожна з організацій припрошує до своєї локації, влаштовуючи інтерактив з відвідувачами фесту. Як приклад, дошка від «Дивовижних», на якій кожен бажаючий може сплести павутину спільних інтересів.

«Ми хочемо показати, що не дивлячись на те, що ми всі різні, є багато речей, які нас об’єднують і об’єднуючись ми можемо створювати щось класне. Ми об’єднуємо дивовижних людей, яким не байдуже те, що відбувається у нашому суспільстві і ми показуємо, як маленькими кроками можна створювати позитивні зміни, розповідаємо про активне громадянство», - ділиться керівниця ГО «Дивовижні» Марія Насєдкіна.

«uCRAZYans» у Житомирі організувала молодіжна громадська організація «Сучасний Формат». Її керівниця Жанна Соловйова ділиться: за допомогою такого фесту прагнуть посіяти в житомирянах зерна громадської активності, які спонукатимуть до добрих справ та небайдужості до долі інших людей та країни в цілому.

«uCRAZYans» - це фестиваль ініціативних людей, які роблять і хочуть робити добрі справи, допомагати іншим. Основна мета фестивалю в Житомирі - це показати сильне громадянське суспільство, яке є у нас в місті. Показати, що у нас є різнопланові організації, ініціативи. Хто, як не ми, якщо ми хочемо щось змінювати в нашому суспільстві, громаді, потрібно брати відповідальність і починати з себе. Ми сіємо зерна громадської активності. Можливо у кожного є зернятко, але у когось воно ще спить, у когось ще тільки проростає, у когось воно вже колоситься. Тому, символічно усі учасники фестивалю при реєстрації отримують пакунок з сюрпризом і зернами громадської активності - житом. Маю величезну надію, що дякуючи і нашому фестивалю, в нашій країні, громаді буде також панувати мир і люди будуть більше допомагати один – одному», - зазначає організатор фестивалю ініціативних житомирян «uCRAZYans» Жанна Соловйова.

В рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується агентством США з міжнародного розвитку, фестиваль «uCRAZYans» паралельно проходить іще у чотирьох містах України - Херсоні, Дніпрі, Луцьку та Дружківці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Соловйова фестиваль. 
Матеріали по темі